Bebekerimiz için doğru ve yanlış olan şeyler

Arkadaşlar bebekler olduktan sonra çoğu anne ilk bebeği olunca bebek ne istiyorsa anne baba yapıyor.
Benimde bebeğim ilk olacak diye bazen yanlış şeyler tapa bilirim diye korkuyorum .yanlış yetiştirmek istemem.bana yardımcı olurmusunuz?bebekler için ne yanlış ne doğru?

1 Beğeni

Kural koymak çok önemli bana göre. Özellikle karı-koca ilişkisi burda büyük etken çünkü birinin koyduğu sınırı diğeri bozmamalı. Çocukta hangisi doğru algısı oluşabilir. Mesela kızım doğduğundan bu yana evde kurallar olduğunu hep hissettirdim ben, elbette çocuğun özgürlük alanlarını kısıtlayacak şekilde kurallar değil bunlar. Ev kuralları, sofra kuralları, oda kuralları, apartman kuralları, market kuralları vs şeklinde. Onun özgürlük alanına girmeden, sadece tehlike yaratabilecek alanlar için kurallar koydum ben. Çocuğun doyumsuz olarak büyümemesi için market kuralları koyulabilir. Mesela kızımla ilk markete gittiğimiz günden beri kızım sadece bir şey alma hakkına sahip olduğunu bilir. Öncesinde evde konuşulmuştu çünkü. Mesela her alışverişe çıktığımızda oyuncak almaması gerektiğini bilir çünkü ayda bir defa bir tane oyuncak hakkı olduğunu bilir. Bu şekilde minik kurallarla çocuğun daha bilinçli olması sağlanabilir diye düşünüyorum ben :blush:

2 Beğeni

@Cesurumm @NURAN
Bunu anlatmaya bazen utanıyorum.
Benim apartman dairesi evimde 3 horozum vardı
Hepsini sırayla parka gezmeye çıkartırdım
Hepsinin yemek saati, uyku saati, oyun saati vardı.

Şimdi kedim mesela tezgahın ve masanın üstüne çıkmaması gerektiğini biliyor.

Hayvan bakmak ile çocuk bakmak bir değil.
Çocuğumu hayvan yerine de koymuyorum
Kendimce canlılarıma bile bunu başarabiliyorsam
Bebeğime daha güzel imkanlar sağlarım diye düşünüyorum

Şimdi dışarı çıktığımızda eşimle çevremizdeki çocukları gözlemliyoruz.
Yemek yerken elinde telefonla video izleyen çocuk gördüğümüzde üzülüyoruz
Kendimizce neler yapabiliriz diye konuşuyoruz

Markette ağlayan çocuk görüyoruz. Bizim çocuğumuzda bu durum olursa direk alışverişi bırakıp marketten çıkmayı, çocuk sakinledigi zaman durumu konuşarak halletmek istiyorum

Parktan eve dönmek istemediği zaman konusarak ikna etmek istiyorum.
Biliyorum şuan parkta oyun oynamaya devam etmek istiyorsun ama evde yemek yeme zamanımiz geldi. Şu zamanda tekrar parka gelelim
Demek istiyorum
Bebeklerin yaş sendromu oluyormuş o sendrom belirtilerini bilmek istiyorum. Şuan değil ama uygun bir zamanda bunun araştırmasını yapıcam.

Çocuğumun anal döneminde anne bak kakamı yaptım çok değişik sekiller çiktı gel bak
Dediginde saçmalama demek yerine vaaoov bu nasıl güzel kaka şu şuna benzemiş demek istiyorum

Şuan aklıma gelen planlarım böyle
Bebeğime saygı duyan ve saygı duyulduğunu hissettirmek istiyorum

2 Beğeni

Ben aslında şimarik olsun istemem,anneden babadan korkusu olmalı ki anne baba şu şeyi tapa cocugum dedigimizde sözümüzü işitsin.bakalim Allah hayirli evlat nasip etsin amin​:pray:

@Cansu Ahh ne güzel yazmışsın :smiling_face_with_tear: Çok bilinçli anne ve baba olacağınıza eminim :pray: Sendromlar göründüğü kadar kolay geçmiyor pek ama bir sarılma ve sevgiyi hissettirme o anı unutturuyor. Bizzat deneyimledim ve hala da deneyimliyoruz :blush:

1 Beğeni

Seni @tecrübeli-anneler grubuna ekledim :grinning:

2 Beğeni

@Cesurumm Bu konuda sana katılmıyorum canım. Çocuk anne ve babadan korkmamalı. Yani saygı duymakla korkmak arasında büyük farklar var. Siz saygıyı korku vererek ya da sizden korkmasını sağlayarak kazandırmaya çalışırsanız çocuk ileriki yaşamında maalesef özgüvenli bir birey olamaz. Ayrıca çocukluk demek bana göre biraz da şımarıklaşmak demek. Çocuk büyütürken saygıyı, sevgiyi, kuralları vs dengede tutmak gerekir. Çocuğun benlik duygusuna zarar vermemek gerekir. Mesela benim kızım babasını görünce hemen cilve yapmaya, şımarmaya başlıyor. Nasıl hoşumuza gidiyor bu durum. Ama şımardı diye tamam şımarma demek çocuğun özgüvenini tamamen yok eder. Çocuk saygı duymakla korkmak arasındaki farkı hissetmeli. Anne babadan korkulmayacağını ama saygı da duyulması gerektiğini bilmeli. Bunu da bizler öğretebiliriz. Bana göre çocuklara şımarmak çok yakışıyor :blush:

@admin Yaa , teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

:star_struck::star_struck::star_struck: çok sevindim
@NURAN Tebrik ederim :partying_face::partying_face::partying_face:

1 Beğeni

@Cansu Çok teşekkür ederim :heart:

1 Beğeni

Hayır canim sen beni yanlış anladın.
Ben azeriyim diye türk kelimeleri nasıl nerde kullaniliyor tam bilmiyorum.demek istedigim şu .şimarik sizde farkı cikiyormuş . Şöyle anlatayım .ben demek istiyorum ki çocuğuma ala bilecegim şeyləri alacagım,param yetmeyen şeyleri sırf cocuk istədi diye almam .aşına bak bunualalim derm.
Çünki ben param yetmeyen şeyi alırsam oyle alişir ve param olmadiginda gucum yetmeyen şeyleri ister ve ben onu alamam oda illa tutturur al al diye.cubki gel al dedigimde alırsam olacağı bu olur .demek istedigim bu ,ve normal dedıgimde bebeği dovmek değil asla söz konusu olamaz.kormak derken şunu soyluyorum.izah edeyim .
Mesela çok çocuk gördüm babaya Tokay atiyor 2 3 yasinda anneye vuruyor.boyle seyelre musade eden anne baba lar var tiktokda gülmek için bile paylasiliyor.ben doğru bulmuyorum,bir çocuk cocuklugunda ne taparsa buyudugunde buyuyune saygisi olmaz.
Hani ataların sözü vardır .gelini gerdekte bebegi belekde derler.
Nasıl yetişdirirsek oyle yetişir bebek.
Onuncin oyle şeylere musade etmemek gerek.ben kısa bir şekilde korkmak diye ifadə etdim.yanlis anlaşilmasın diye acikladım.
Ben yazı yazınca parmaklarim agriyor diye kışa yaziuordum hep.nadir hallarda uzun yaziyorum.bundan sonra daha net anlatmak için uzun yazarım.umarım fikrim ulaştı.

1 Beğeni

@Cesurumm Şimdi anladım canım, kelime farklarından dolayı karışıklık olmuş :grin::grin::grin::joy::joy::joy: Aynı fikirdeyim seninle :blush:

1 Beğeni

Bu şekilde azəri oldugum ortaya çıktı :grin:kelimeleri yanlış yerdə kullanmişim​:sweat_smile:

1 Beğeni

Estağfurullah canım, ben de yanlış anlamışım :grin::joy:

2 Beğeni

Demek istedigim boyle haraketler