Bebeğim sarılık oldu galiba daha kan sonucu çıkmadı ama napabilirim şekerli su diyip duruyorlar
Şekerli su ne alaka sakın öyle bir şey yapmayın. Bebeklere 6. Ay ek gıda dönemine kadar anne sütü ve formül mama dışında bir şey verilmez. Hele ki tatlı şeylerle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi en erken 1 yaşında olmalı. Benimde bebeğimin durmadan sarılığı artıyordu kilosu çok düşmüştü ve kan uyuşmazlığı yüzünden ekstra risk vardı ama sarılık olmadı çok şükür. Bebeğinizi düzenli emzirin eğer sütünüz yeterli değilse hem emzirin hem mama verin. Mama da veriyorsanız 2 saatte bir 15 dakika emzirme sonra yiyebildiği kadar mama. Zaten ilk günler 30 cc yi bile zor içebilir. Emziriyorsanız da 2 saatte bir yaklaşık 30 40 dakika bebeğinizin doyma süresine göre ayarlayın. 2 saati geçirmeden düzenli beslerseniz sarılık olmayacak. Yenidoğan dönemi süresince besleme aralığı 2 saat 30-40 gün arası 3 saat 40-50 gün arası 4 saate çıkarılabilir bebeğinizin durumuna göre. Eğer olurda sarılıkta olursa endişelenmeyin sadece hastanede 1 gece fototerapi görecek. Ama düzenli beslerseniz olmaz. Sağlıkla büyütün ![]()
Ben 1 2 damla verdim şekerli su ama mama da verebilirsin ve 1 saate bir uyandır emzir
Bol bol emzirmek başka çaresi yok uyandırıp emzirin mama da verebilirsiniz
Durumunuz nasıl acaba merak ettim bizde sarılık geçirdik
Vermeyi düşünmüyorum zaten süt ve mama dışında bişey
Sarılık oranı sınırın altında çıktı şükür bol emzirip mama vercem doktor mamayı arttırmamı söyledi
Sari isigin altinda yatir hangi ilde oturuyorsunuz
Ayy çok şükür çok sevindim çok zor bir durum biz çok zor şeyler yaşadık o yüzden geçmiş olsun tekrardan bol bol emzir sütun varsa mamayı hiç eksik etme geçmiş olsun tekrardan
Sarılık olmadan bebek baygın gibi yatmaya başlamadan bol bol besleyin bizimkini uyandırıp emziremiyoduk mama veremiyoduk bile zorla dğrte dğrte kaldırıp azar azar emzirip içiriyoduk mamasını. Doğduktan sonra 3.gün de hastaneye yattık birlikte foto terapi aldık bi düşüyordu bi çıkıyodus sarılığı da. 6 gün yattık çok zor bi süreçti benim için 4. 5. Gün artık imza atıp çıkcam yeter sıkıldım burdan tek başıma diye ağlıyordum. Ama geçti çok şükür. İnşallah sizin ytmanıza gerek kalmadan değeri düşüp yok olup gider.