Bebek göbek bağı düşme sonrası bakım

Merhaba
Bebeğimin gobek bağı 8 gün önce düştü ama hala arada bir kanaması devam ediyor
Sizce ne yapmak lazım

2 Beğeni

Ayni durum bende de var zibinlarda nokta gibi kan izi oliyor surda bekleyeyim tecrubeli anneler neler yapmis :blush::blush:

2 Beğeni

Rüya’da olmamıştı. Ben de köşede bekleyim, yaşayan varsa tecrübesini alayım ki belki bu bebişte işe yarar öyle bir şey yaşarsam :blush:

1 Beğeni

Dogum yapmadan bir iki ay once bu kutuyu
Gonderiyolar.
Icinde lazim olan seyler var.
Gobek bakimi icinde foto da da gorunuyo
Alcol var altini degistirince
Kucuk bi pamukla etrafini pansuman
Yapin.
Banyodan sonra hydrofil bezle kurula
Ve bezin gobegin ustune gelen bolgeyi kivirin.
Ustune gelmesin.
Gobek dusmedende saga sola oynamasin diye
Bandla yapistirabilirsiniz
Kurur duser zaten mandal oynarsa duserse
Kanayabilir.
Onemli olan iltihap kapmasin.
Ona dikkat edin.
Sari sivi gibi ozaman doktorunuzla gorusun.

2 Beğeni

Göbek bağı düştükten sonra çikolata kahvesi renginde yoğunluğunda lekelenme olması normal benim iki oğlumda da olmuştu.banyo sonrası iyice kuruttuktan sonra steril gazlı beze biraz alkol döküp sildikten sonra kuru temiz başka bir steril gazlı bezle kapatmamı söylemişti çocuk Dr .başka hiçbir şeye gerek kalmadan bir haftaya geçti.bebek bezinin o kısmını katlıyordum ben idrarı değip ıslatmasın diye.bu arada bahsettiğim işlemi günde 3-4 kez tekearlayabilirsiniz sorun olmuyor.dikkat edilmesi gereken husus göbek deliği çevresinde herhangi bir enfeksiyon belirtisi(kızarıklık iltihaplı akıntı) olmaması.ben ağlayınca da iyice gerilip dışarı cıkmasın göbek deliği diye iki tane gazlı bezi katlayıp göbek deliğinin üstüne bantlıyordum.çoğu kişi göbek fıtığı olmasın diye para yapıştırıyor.

2 Beğeni

Teşekkür ederim göbek düştükten sonra alkol için endişem vardı içim rahatladı Teşekkür ederim
O kabuk kısım bir düştü sonra tekrar kabuk oldu
Daha kim bilir nelere evham yapıcaz :sweat_smile:

2 Beğeni

Bende normal diye duymuştum. Duşdukden sonra leke yapması. Ve onerin icinde teşekkür :cherry_blossom:

1 Beğeni