Bebek gelişim haftasını yakalamak için öneriler

Kızlar Dün detaylı ultrasona girdim 23 haftalık Bebeğimin 21+0 olduğunu söyle de doktor sonucu Yarın alacağımı söyledi Sizce endişe etmeli miyim

3 Beğeni

Bu haftalarda bazen geriden gelme olabiliyor. Sağlıklı beslenmek için çok çabala. Bebeğe kilo aldıran besinler ye.

Başka bebeği geriden gelen var mı?

1 Beğeni
1 Beğeni

Benimkide 2li tarama testinde 3 gun onde olduğunu soyledi mesela suan 15+3 günlük ama 2li tarama testi sonucuna göre 16+0 günlük

2 Beğeni

Yumurta, ıspanak, yeşil mercimek, kasar peyniri, badem sütü bunlardan tüketmeye çalış

2 Beğeni

Haftasına gore ileride olması sorun değil. Benim de 3 hafta ileride olurdu

2 Beğeni

2 haftaya kadar geriden gelmesinin sorun olmadığını söylemişti doktor bende 24 haftalıkken 23+2 mi ne gözüküyordu detaylı da zamanla yakalıyor haftasını

3 Beğeni

Ben varım aynı benimde öyle ilk gittim 23. Haftada 9gün karın çevresi gerideydi 24. hafta 12 gündü. Yarın 25 hafta kontrolüm var gerilemesi ne kadar oldu bakacak doktor. Yarın yazarım inşallah buraya doktorun ne dediğini.

Ben de çok endişeli geçiriyorum bu süreci 2 hafta normal ama daha fazla artmaması lazım ve bu geriliğin neden olduğu önemli

• kansızlıktan
  • genetik sorunlardan *besin yetersizliği
  • ya da herşey normal bebek minyon tipli
3 Beğeni

Muz,ceviz,fındık,badem,süt ürünleri,yumurta ve yeşillikler bebeğe en iyi kilo aldıran yiyeceklerdir ben 9 ay boyunca hep tüketdim.Sadece kilo alsın diye değil sağlıklı olsun diye.Sizde üzülmeyin bende de bazen 1 haftadan önde gitdiğide oldu geriden geldiğide oldu.Mesela doğulduğunda ultrasonda olan kilosu ile aynı olmadı bende,fazla oldu.Yani ultrasonda da söylenenlerde doğruluk payı 70% diye bilirim

6 Beğeni

Kaşar, muz, süt, ceviz çok yedim. Kilo aldırıyor bunlar

3 Beğeni

Randevunuz nasıl geçti güzel haberler aldınız mı

3 Beğeni

Çok şükür biz arayı bir haftaya kadar düşürdük doktor bu şekilde çok iyi dedi. Gerçekten bu hafta çok dikkat etmiştim yemek yiyemiyorum hala çok ama muhakkak her akşam yoğurt hurma ceviz yemiştim gerçekten faydasını gördüm.

Birde benim fikrim şu 25. Hafta da göbek kordonu daha fazla gelişiyor bebeğe olan kan akışı hızlanıyor bu nedenle gelişimin bu haftadan sonra hızlandığını düşünüyorum. Gelişim için 25 hafta önemli bence

3 Beğeni

25.Haftayı daha önce duymamıştım ama 21. Haftda günay haftasıni yakalamıştı. Arkadaşım ile aynı doktora gidiyorduk onun bebegi geriden geliyordu. Her hamilenin bünyesi farklı kimi bebeğine kimi kendisini besler demiş. Anladığım kadarıyla zihin gelişiminin de geride kalmasından korkuyorsunuz. Bence korkmayın siz bebeğinize çok güzel bakıyorsunuz :heartpulse:

1 Beğeni
  1. Haftayı bende bu uygulamada öğrendim hafta yazılarında kendimce bu haftada yakalayınca bağdaşatırdım. Kordonun kalınlaşmasının kilo almayı artırdığını düşündüm birde kan sulandırıcıya başlamıştı doktor. Kafa yapısı haftasına göre normaldi ama karın çevresi 2 hafta gerideydi benim çok şükür karnının büyüdüğünü ultrasonda ben bile fark ettim :sweat_smile:
1 Beğeni