Bebek emzik

Merhaba kızlar aranızda uzun süreli emzik kullanan anneler var mı Yeni doğan için alıp almamak konusunda kararsız kaldım Diş yapısını bozduğunu duymuştum bu doğru mu

2 Beğeni

Dış damak yapısında ı bozulma ileride konuşma bozukluğu emme refleksinde azalma memeyi emerken daha çabuk yorulma gibi etkileri varmış bir yandan da emme refleksi güçlenir anı bebek olumlerini engeller gibi söylemler de var tercih anneye kalmış ama en azından bir ayıni doldurana kadar kullanılmaması öneriliyor genelde.Tercih meselesi :person_shrugging:t2:

2 Beğeni

Alıştırmamak en iyisi aslında :blush: çok teşekkürler :heart:

1 Beğeni

Ben de öyle düşünüyorum hiç kullanmadan idare edebilenler de var inşallah biz de başarırız :pray:t2::two_hearts::cherry_blossom:

İnşAllah​:face_holding_back_tears::smiling_face_with_three_hearts:

Canım ben ikinci oğlumda kullandım ama uyurken dalması için verdim uykuya geçince çıkarıyordum bir problem yaşamadim üçüncü bebeğim içinde aldım hem kiraz şekilde anne memesi emziği aldım birde damak hangisini tutar bilemedim iki çeşit aldim

İlk kızım kullanmadı ama ikinci kızım sadece uykuya geçişlerde 10 dk emiyor bırakıyor. Uzun süreli kullanımlarda diş yapısını etkiler

Emziği her agladığında vermezseniz alışmıyor. Günayda öyle yaptık ve emzik reddi oldu. Bizim eski çocuk doktoru 6 aya kadar kullanabilirsin ama 15dakikadan fazla sürmesin dedi

1 Beğeni

Anne memesine benzer yuvarlak emzik kullanıyoruz.

Her şekil olanından denedik ama bir tek onu emdi.

Tavsiyem,anne memesine benzer yuvarlak emzik ten de al. Damak emzikte al.

Yanj hangisini emecek belli değil. Bizimlk 4 tanesini beyenmedi birini beğendi.

2 Beğeni

Benim oglanda yuvarlak olani aldi

Emzikte bı onerdiginiz bı marka var mı peki

Bibs ve difrax kullaniyorum

Kaç çeşit denedim benim kız zinhar almadı. Ama doktorumuz Avent’in Soothie emziğini önermişti. Gerçi bizimki onu da almadı. Ben de hiç zorlamadım. Emzik sevmiyor :woman_shrugging:t2:

2 Beğeni

Emzik zararli diyenler var sizce bi sakincasi varmi bide ne zaman kullanima basladiniz

Bebeğe ne yapsam yaranamıyorum denilen bir zaman diliminde başladım sık sık emzik verilirse meme reddi yapıyor bu sebeple çok zorda kaldığım zamanlarda verdim. Şimdi bıraktık

Almak icin erkenmi dogmadan acaba

Dogunca al acele etmene gerek yok