Günaydın @Zühre hanım anne sütü alan bebeklerde 10 gün kaka yapmamak normal. Çünkü anne sütü bağırsaklarda hemen emildiği için ihtiyaç fazlasını atmaya kalmıyormuş. Günay şuan günde 1-2 defa kaka yapıyor.
Yeni doğanda sık sık kaka yapması da normal. Ben 2 günlük bebeğimi ishal sanıp doktora gotürmüştüm
Ay maşallah. Benimki son 5 gündür 1 kere yaptı. Bir sıkıntısı var belli. Büyük ihtimalle kakaya yordum. Doktor probiyotik verdi onu da alıyor. Tavşan gibi sıçan çocuğumda tık yok
Doktorumuz 10 gün boyunca yapmazsa bile normal demişti
Teşekkür ederim
Merhaba anneler. Bebeğim 2 gündür kaka yapmıyor. Poposundan gaz çıkarıyor ancak hiç kaka değmiyor bezine. Neden ola bilir? Normal’mi?
Bebekler her gün kaka yapmayabilirler. 3-4 güne kadar problem olmaz. Yaparken zorlanıyorsa D vitaminini değiştirebilirsiniz
D vitamini vermiyoruz gazı çok diye doktor vermememi söyledi. Bugün klizma yaptık evde. Kakasını yaptı. Teşekkür ederim.
Bebeklerin D vitamini alması şart ama. Vitamin eksikliği yaşayabilir yoksa
Evet bende öyle biliyorum. aldık biz d vitamini doktor verme dedi diye vermiyoruz. Ama vermeyi düşünüyorum. Anne sütüne katıp veriyorlar dediler. Kullanışı nasıl sız biliyormusunuz?
Ocean kullanıyorum. İçinde damlalık aparatı ve sprey aparatı var. Spreyle bir fıs sıkıyorum yeterli geliyor. Fıs fıs yoksa 3 damla vermen yeterli. D vitamini gaz yapmaz
Ağzına mı damlatayım? Bizim D vitaminin in adı Maxı D3 Doktor 1 damla yazmış bize
Ağzına tabi ki. Bilmiyorum o ilacı, yorum yapamıyorum o yüzden
Anladım teşekkür ler.)
Arkadaşlar bebeğim son 3 gündür kakayı günde 1 defa ya da 1gün yapmıyor 2ci günü yapıyor şu an 2aylık . Kakası da aff edersiniz yapışık gibi çok sancısı var zorlanıyor kaka yapınca.Bebek maması da veriyorum sütümü de karnını açan yemekler de yiyorum faydasız bebek mamasından ola bilir mi? mamasını değiştirmiştik ama 2gün normal kaka yaptı sonra zorla yapmaya başladı
Kakasında mukus kan yoksa sıvı değilse rengi de normalse 10 güne kadar yapmaması normal diye biliyorum. Bacak hareketleri ile rahatlatabilirsin. Sağ el sol bacak birleştir sağ bacak sol el birleştir 20 kez tekrar et. Bacaklarının ikisinide karnına çek 20 kez tekrar ettie iki bacağını yine karnına çereker sağ sol yaptır. Rahatlamazsa banyo yaptır karnına ılık su tut banyodan sonra I love e you masajı da rahatlatıyor bebek losyonu ile yapabilirsin. Eğer dediğim gibi bir durum varsa kakada doktoruna sorabilirsin mamadan olabilir belki. Ben umayda probiyotik kullanmıştım bağırsakları için baya da rahatlatmıştı 3.ay itibariyle bıraktık şükür şimdi düzenli.
Benim bebeğim 3 gün kaka yapmıyordu. Gazdan dolayıymış. Okadar gazı vardı ki popodan çıkaramıyordü bile. Doktor klizma yal dedi. 1 ci gün 1 kez klizma yaptık eşimle Klizmayla çıktı . Sonra bütün günü yine çıkmadı. sabahı doktor yine yap dedi . Yine yaptık klizmayla çıktı yine. Tatlı ilaçsız elma bul ve suyunu sık ,bebeğe 3 damla filan ver dedi, öylede yaptım. Sanki iyi gelmişti sora biraz kaka yapmıştı. Ve doktorum mamadan ola bilir dedi. Katı mamaydı diye. Bu arada bebeğimin kakası sıvıydı ,sert değil yani. 1 gün anne sütü verdim hep. Mama vermedim. Ve normal kaka yaptı iki kez. Dün yine vermedim . Ve yine kaka yaptı. normale döndürdüm şükür. Sende mama verme 1-2 gün anne sütüyle doyurmaya çalış. İşe yarayacaktır.ben bugün vereceğim mama 1kez. Bu arada benim verdiğim mama katı diye doktorum bana mamanın suyunu biraz artır öyle ver demişti. Sizin verdiğiniz mama hangisi.? @Nergiz13
Fundaya katılıyorum ek olarak gaz damlası da kullanın isterseniz. Bebeğe 6 aylık olasıya kadar elma suyu gibi gıdalar verme. Biz sab simplex ve nurse harveys colex şurup kullanıyoruz. Doktorumuz önerdi. Sen de doktorun önerdiği takviyeleri ver. Sadece anne sutü yetiyorsa zaten mamaya ne gerek var.
Evet bende gazını çıkardığımda iki bacağını karnına çekiyorum incitmeden. Birde bisiklet hareketi yapıyorum. İşe yarıyor @Funda .
Ben mama aldım ama kullanmıyorum nerdeyse 2 günde 1 defa hazırlayıp veriyorum anında gazı,sancısı olmaya başlıyor ve kakası katı oluyor.Onun için kolum,bacağım heryerim uyuşuncaya kadar anne sütü veriyorum ki,sırf karnı doysun ve gaz,sancı problemi olmasın.Yoksa evet mama hazırlayıp vermek daha kolay