Bebek az hareket ediyor

24 haftalik gebeyim. Ama şundan bir kac gün öncesine kadar o kadar cok hareketini hissediyordum ki bebegin. Zaten doktorda cok hareketli diyordu sürekli oynuyordu. Neden bilmiyorum ama birkaç gündür sadece günde 1 en fazla 2 kez cok az bir hareket hissediyorum. Karnımı seviyorum,konuşuyorum,oynuyorum ve hareketliyimde sürekli ama bebegin hareketi cok yok. Endise etmeli miyim ?

Merhaba benim bildiğim kadarıyla rahim büyüdükçe alan daralıyor hareketler azalıyor uyuyordur belki :thinking: sağlığı yerinde olduğu sürece bir problem olduğunu düşünmüyorum ben :smiling_face_with_three_hearts:

Biraz daha takip et bu durumu tabi ki ne olursa olsun sorun yok ya da var diyemiyor insan, ben şu an 35. Haftadayım hareketleri falan daha net hissediyorum her zaman fakat o haftalarda bazen yerinde durmuyordu bazen de hiç hareket etmiyordu, benim çok hareketli olduğum günler tek bir kıpırtı hissetmiyordum ve endişe ediyordum ama sakin kalıp vücudumu dinliyordum sürekli 6 saat boyunca hiç hareket alamazsan gel demişti doktor da o yüzden takip edip acile falan git. Bi kaç gün dinlenmeyi uyumayı seçmiş olabilir:)

Ya endise ettim bende. Çevremdekilerde bunun icin suan doktora gidilmez dedi. Bekliyorum. Ama bebek buyudukce daha cok hareket hissetmemiz gerekmiyor mu ben bu yüzden korkuyorum birazda cünkü cok hareketiydi simdi azaldi ve gunde 2 kez felan ve cok ani hemen kesiliyor korkuyorum ne bileyim gelismesi mi durdu acaba kordon mu dolandi oksijen mi gitmiyor vs vs diye surekli bir dusunce icindeyim

Ama bebek büyüdükçe daha cok hareketinu hissetmem gerekmez mi :roll_eyes: ay ne bileyim valla cok tedirginim

Bebek büyüdükçe yaptığı hareketi net hissedersin evet ama eskisi kadar alanı olmadığı için o da çok kıpır kıpır olamaz genelde. Tabi ki senin haftana göre hareketleri daha rahattır yeri ilerleyen haftalara nazaran şu an daha geniş, bu endişeleri bende yaşadım hala da yaşıyorum doğana kadar da yaşayacağız ne yazık ki arada dürtebilirsin karnını ben öyle yapıyordum şüphede kalacak kadar uzun süre hissetmediğimde kahve içiyorum ya da filtre veya türk kahvesi tatlı şeyler de yiyorum bütün tuşlara basıyorum sonra uzanıp vücudumu dinliyorum hareket etmesini bekliyorum dürtüyorum içini rahatlatmak için dene bunları istersen

Tedirgin olma bu haftalarda bebeklerde baya bi uyuyorlar enerji toplamak için. İstersen sağlık ocağına gidip kalbini dinleyebilirsin :slight_smile: bizi telaşlandırmaktan başka bişi yaptıkları yok bu bebelerin. Sen panik olma sen panik oldukça hareketi hepten bırakıyorlar. Ben tatlı yiyip Türk kahvesi içip soluma yatıyordum. Bide kendi sesimle yüksek sesle sure okuyordum. Hareket ediyordu bi zaman sonra. Tavsiye ederim canım.

İyide büyüdükçe hareket azalır sadece net hisseder bir kaç gün az az hareket edip tekrar eskisi gibi olabilir içerde neler yapıyolar bilmiyoruz ki sağlığı yerindeyse no problem :smiling_imp: