Bebeğinizin Göbek Bağı

:star: Bebeğiniz doğduğunda ve göbek bağı düştüğünde göbek bağını ne yapmayı düşünüyorsunuz ? :star_struck:

:star: Kimisi okul bahçesine gömüyor, kimisi hastane bahçesine gömüyor, kimisi adliyenin bahçesine gömüyor o mesleğe sahip olsun diye :blush:

:cherry_blossom: Ben ilk kızımın göbek bağını hâlâ saklıyorum. Hatta hastanede doğumhaneden çıkınca kızıma ve bana takılan bileklikleri bile saklıyorum

:cherry_blossom: Siz neleri saklamayı düşünüyorsunuz ?

3 Beğeni

Ben de galiba hepsini saklıcam.
Hamile anı kutusu görmüştüm. Bölüm bölüm. Hepsini saklama yeri var. İlk dişim, pozitif test kitim, göbek bağım vs galiba bu gidişle onu alıcam 🩷

1 Beğeni

Ben ayrı bir kutu almadım, bana hediye gelen bir fincan takımının çok tarz bir kutusu vardı, onu anı kutusu yaptım :joy::joy:

2 Beğeni

Gobegi duşdugunde bende saklayacagım tabiki inşallah .:pray:
Evet geçmiş insanlar oyle yaparlardı ama şimdi her kes evinde sakliyor .gommek ne bileyim bence iyi değil ya .curuyup gider toprağa karisir .ben evde saklamagi düşünüyorum inşallah amin :pray::hugs:

1 Beğeni

@Cesurumm Ben de evde saklıyorum :grin:

Tabiki önəmli olan anı kutu su olması:hugs:
Bende de çok var kutu güzel güzel ama inşallah almayı dusunuyorum dogurduktan sonra.
Mesela ilk dişi cikdiginda dişini rahtalatmak için aldığım oyuncağına qoyacağım.dislerinin izi düşsün və bende saklayayım inşallah :hugs::pray:ve bebegimin ayak izini el izini kağıta vuruo saklamayı düşünüyorum inşallah .gunlugunu filan.ilk emzigini biberonunu suyu konusunca bile heyecanlandım .allahım bunu haya değil gercegini yaaşatsın bana inşallah .:pray:benim düşüncelerim boyle :hugs:ilk oyuncagini ilk diş oyuncağını.ayak el izini.ilk ayakkabısını felan ve s. İnşallah

1 Beğeni

@Cesurumm Çok güzel hepsi, umarım gerçekleşir hepsi :pray::heart::smiling_face_with_three_hearts::star_struck:

1 Beğeni

Aminn inşallah :pray::pray:teşekkür canim ,her ağızda bir dua vardır :pray:

Bir cok insân gecmişte gobegi hastahaneye gomersek bebek doktor olur diyorlar ve s ve s. Tabiki bu bir inanç,insandan insana degişiyor.siz bebeginizin gobegini ne yapmayı dusunuyorsunuz? Ben evde saklarım diye dusunuyorum.

Ben oğlumu kitap arasına koymustum

2 Beğeni

Cok bilmiş olsun diyemi :smiley:

Ben böyle bişey okumuştum. Bu yüzden zannedersem meşe ağacının altına gömmeyi istiyorum.

3 Beğeni

Çok güzel düşünülmüş :smiling_face:

2 Beğeni

Okumayı sevsin iyi adeletli efendi mesleği elinde akıl küpü olsun diye​:rofl::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

@Anne anladım :smiley:iyi fikir :blush:

İlk oğlumun ki hala bende,sakladım,gömulmesi gerektiğini bilmiyordum açikcasi.Gerekeni yapicam

1 Beğeni

Göbek bağını,saçını,tırnağını ve hastanede koluna takılan bilekliği saklıyorum bende​:blush:

2 Beğeni

Saklamayı düşünmedim nereye gomecegimi dusune düşüne kaldı evde ilk çocuğumun ikinci çocuğunu da şimdi de bu gelecek hala evde göbek bağı birgün kafam tam otursun yerine gömerim bir yere

1 Beğeni

Ne farklı düşünüyorsunuz ben cocuklarimda hiçbir şeyi saklamadim.siz dediniz diye düşündüm biraz

1 Beğeni

Güncel:saçlarını ve tırnağını kaynanam ağaç dibinde toprağa gömdü :sweat_smile:Öyle yapıyorlarmış

1 Beğeni