Bebeğin ikinci adı (sır)

Mucize annede bir anne adayı yazmıştı ki ,bebege isim koyunca ikinci ismide koyuyorsun kimse bilmiyor.
O ismi koyunca dogduktan sonra mesela adı ali olursa herkesde ali bilicem dogdugunda.
Herkes isminin ali oldugunu bildikten sonra ,imama gidip ikinci isimle kulagina üfle veya söyle dersek sayılıyormu?
Yani herkes ali.oldugunu biliyor ilk başta imam kulağına uflemeden önce.
Herkes ali bildikten sonra gidip imam a ali efe diye ufle kulağına dersek sayılırmı?

3 Beğeni

@Esma hanım söylemişti. Ama gidip hocaya sormuşlar öyle bir şey yokmuş.

2 Beğeni

:rofl::rofl::rofl:ben tahmin etmiştim ama yinede bana var var demişlerdi,emin olmak için sordum ya :rofl::rofl: teşekkürler @İlknur

1 Beğeni

Evet hatırladım o konuşmanızı :smiling_face: ben sizi o konuşmaya etiketleyeyim orda söylemiş öyle bir şey olmadığını :smiling_face:

1 Beğeni

Takip etmemişdim konuyu haberim yok cnm,olsa sormazdım​:rose:

Zaten o konunun değil başka konunun altına yazmıştı denk gelmemissinizdir :cherry_blossom: görmemişte olabilirsiniz sormanız çok doğal :smiling_face:

2 Beğeni

Böyle böyle birşey duydum. Olasılığından emin değilim cami hocası okuyacak ismini gittiğimde soracağım dedim evet. Sorduk öğrendik gerek olmadığı konusunda mutabık olduk. @Cesurumm da konunun içindeydi aslında dahildi sohbete yani. Unutmuş. Olabilir :hugs: @İlknur konunun konuşulduğu sohbeti bulamadım. O sebepten başka bir gönderi olsa da yazayım nasılsa anlar dahil olan kişiler diye düşündüm. Sende işe yaramış bak. Herkeste yaramıyor ama :smiling_face_with_tear: Yerime açıklama yapman da çok hoşuma gitti teşekkür ederim :heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni

Benim de dikkatimi çeken bir konuydu açıklamanızı da görünce aklımda kalmış @Cesurumm da sorunca belirtmek istedim :smiling_face: en azından öğrenmiş olduk hepimiz :heart:

2 Beğeni

Öyle birşey olduğunda isim soy isim istiyorlar ya kız benim oğlanın adını söylerler ama soy adını soyleyemezler o yüzden şanslıyım hahaha :rofl:

2 Beğeni

Ben gormemiştim, bana mesaj geldiginde giriryorum konulara,nadir hallerde başka konuya girip bakıyorum,sende başka bir bir sohbetde anlatmışsın ,o yüzden malum göre bilmemem @Esma

Bana bu olayı söyleyen kişi iki bebeğini iki aylıkken kalbinin durması suretiyle kaybetmiş üçüncü de Allah’ın izniyle sağlıkla kucağına almış biri. İnanırsınız inanmazsınız bilemem ama şuan her ikisi de muska taşıyor ve ilk yıl bebeğin kıyafetleri evin içinde kuruyacak. Onun bebeğini ziyarete gittiğim bir gün bahsetmişti o sırada gebeydim halen. Doğumdan sonra eve geldiğimde ilk gece bana da uğradılar. Korktum kaç gece yatağımda yatamadım. İsmi okunurken de bende bu şekilde yapmaya niyet ettim. Bı taraftan da emin değilim mantığından. Sorduk gerekli görülmedi yapmadık. Bol bol okuyacağız bol bol dua edeceğiz kötü niyetli insanlardan ve diğer varlıklardan korunsun diye yavrularımız. Allah’ın izniyle hiç bir kötülük olmadan büyüyecekler :palms_up_together:t2::heart:

2 Beğeni

Bu ikinci ismi kimsenin bilmemesi olayını bende sizin gibi biliyorum ve emindim. Siz hocaya sordum diyince şaşırdım. Çevremde çok kişi bunu uyguladı çünkü.

2 Beğeni

Valla sorduk öyle cevap alınca da üstelemedik açıkçası:smiling_face: @Funda

2 Beğeni

Bende sorcam aklıma takıldı çünkü. Size de söylerim.

2 Beğeni

Tabi ki sor bakalım :heart: @Funda

2 Beğeni

Yok kız ondan demiyorum bu işler için genellikle ne bilim isim soy isim görüntü vs lazım ya benimkinin ismini bilirler soy ismimiz çok zor onu bilemz dedim :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

O isimin bir adı var ama şu an aklımda değil, yapılan büyüler tutmasın diye bu şekilde yapılıyor ve böyle bir şeyde var 2 isim kulağına okunuyor ancak tek isim koyduğunu biliyor diğer herkes sadece anne bana biliyor. Başına bu tarz şeyler gelmiş birisi olarak ben mantıklı görüyorum tabi inanan olur inanmayan olur o ayrı.

1 Beğeni

Bende yakın zamanda duymuştum bunu sadece ezanı ismi okuyan ve anne biliyor dendi. Bende niyetliyim öyle yaptırmaya ama bakalım Allah sağlıcakla aldırsın kucağa da ondan sonra :hugs:

1 Beğeni

Mahlas ismi adı olması lazım

Evet bizde yaptık bende doğumdan önce yeni öğrenmiştim o zamanlar . çok mantıklı geldi bu nedenle Kızımın ismi zeynep arven fakat kulağına 3 isim okuduk onu sadece biz biliyoruz