Birçok insan batıl şeylere inanıyor şimdiden kulağımıza çalınıyor .
40’ı çıkmadan evden çıkarma!
Tuz şeker vs koyanlar var
Sizinde etrafınızda var mı bu tarz söyleyenler :)?
Olmaz mı benim yeğenim 25 günlükken arabayla 4500 km yol yapıp Fransa’dan Türkiye’ye gelmişti
annem şey demişti eee eve bebeğin kilosu kadar et sokman lazım şart olmazsa olmaz hahaha
Tabi bak en önemlisi o
Kışın doğan bebeği 40 ucurtmaya goturcekmisim kapı kapı dedim siz gelin ben usagimi çıkarmam
Bebeği tuzlu su ile yıka kokmasın diyorlar. Ben bebeğimi kokulu seviyorum dedim.
Yapmak istemiyorum. Annelere yapmadım dersem benden gizli gizli yaparlar diye korkuyorum.
Yaptım diye yalan söylemeyi düşünüyorum
Ben bunların hepsine inanıyorum ve uygulayacağım. Tuzlu su olayını bizzat kardeşlerimde ve kuzenlerimde gördüm. Gerçekten doğru. Kuzenim tuzlu su ile yikanmamisti hiç, çok ağır bir ter kokusu var. Hani bazı insanların kendine has kokusu olur ya. Bunu bir kac kişiden daha duydum. 40 olayı ise, dinimizde genelde bu rakam cok tercih ediliyor ondan söylendiğini düşünüyorum. Bebeği korumak amacıyla dışarı çıkmaması isteniyor aslinda. Yoksa kesinlikle çıkarmayın çok kötü demiyorum
Tuzlu su konusuna bir şey diyemem ama diğerlerinin batıl olduğuna inanıyorum işte bebeğin yanına tuz para süs Muş birşeyler koyuyorlar göbek bağını bir yere gömüyorlar vs saçma geliyor
evet hem bebeği hem anneyi göremezmişiz 40 çıkmadan nazara gelirler miş iyi birşey deilmiş
Batıl inanç konusunda hemfikirim bana eglenceli geliyor
Nazar olan bir sey tabii. Allah korusun. Ben bunların hepsini lohusa olayına bağlıyorum aslında. Yani doğumdan sonra lohusalık döneminde insanların en ufak söylediği bir şey çok dert edebiliyoruz bu da illaki bizi ve bebeğimizi etkiliyor. Belki de onun önüne geçilebilmek için böyle bir şey söylenmiş. Yani o yüzden 40 gün bir mühlet verilmiş. Bu benim düşüncem tabii
evet bu da ola bilir
Aynen bizdede oyle 40 na kadar bi yere cikaramassin diyorlar
Ben doğum yaptığımda daha hastanedeyken çocuk doktoru kızımı kontrole gelmiştir. Ben de kesinlikle tuzlama ya da tuzlu suyla yıkama taraftarı değilim. Annemle kayınvalidem de tuzlamak istiyorlardı. Bu konuyu sordu annem doktora, doktor da annemi alıp bebek yoğun bakımına götürdü. Anlam verememiştim. Sonra annemle odaya geldiklerinde annem ağlıyordu. Ne oldu dedim. Doktor da aynen şöyle dedi ‘Şu an bebek yoğun bakımda tuzlu suyla yıkandığı için ya da tuzlandığı için yatan tam 19 bebeğimiz var, sizin annenizle aynı düşüncede olan birçok kişi yüzünden o bebekler tedavi altında. Tuzlu su bebeğin taze cildini kurutuyor, kalplerine bile zarar veriyor. Ordaki bebeklerin kimisinin buna bağlı olarak kalp atışlarında bozulma var, kimisinin cildinde tahriş olmuş, kimisi de tuzlu suda bekletildiği için cildinde tuz yanığı oluşmuş. Lütfen o inanıştan çıkın’ demişti. Beni çok etkilemişti ve iyi ki yapmadım dedim kendi kendime
Ona batıl inanç demeyelimde ne bileyim onlem almak her zaman iyidir.benden ne gidiyor ki ekmek koyarim yanına çıkarım dışarıya .mecbur halde cikmam gerektiginde…yani 40ı çıkmadan bebeğin yanına hep üç harfliler gelir .her gece bebeği şeytan aglatır bu gerçək dinde.ysni onlem.maksatinda yaapmak iyi bence .uyurken yastığın altına bıçak veya makas koymayı dusunuyorum.ozaman bebek veya normal insan uyurken korkmuyormuş.
Boylede bir şey var .bebeğin 40 günü çıkana kadar anne gece dışarı yanlız cikmamalı .çileli oluyor diye .sizde ne deniyor bilmiyorum.Şili mi ne sizde bilmiyorum tam.
Ve bebeğin Kıyafetlerini gece ipte birakmamakda fayda var asla birkmayan anneler var .ben şu yaşıma kadar kimi gordumse ipde gece bebek nedeki kendi kıyafetleri birakmadı.buda bir bilgidir .aklimizda bulunsun…azerbaycanda meşhur birseydir anlattiklarım.turkler çok önem vermiyor galiba,ama yapmakda fayda var ,bebeğim için tuzlu su bile içerim.bunlarımı yapmayacagım
Annelerimi nasıl ikna ederim diye düşünüyordüm. Dün gebe okulunda annelere tuzlamanın zararını anlattılar. Annelerimden bir tanesi tamam torunu tuzmala yapmayalım dedi. Diğer anne yorumsuz kaldı. Aslında bunu ben de söylüyorum ama demek ki ebenin söylemesi gerekiyormuş. Çocuk doktoru muayeneye gelemden önce de söylemesi için tembihlenebilir. Neyse ki laftan anlayan uyumlu annelerim var
Bal süren, suyuna yumurta katan bile varmış çok şaşırdım
Daha neler yapan var bir bilsen. Artık eski devirde olmadıklarını kabul ettirmek zor büyüklere maalesef
Bu konuda çok şanslı olduğumu hissettim annelerimin ikisi de çok anlayışlı ve destekçilerim ufak tefek bilmediğim şeylerde bakım konusunda yardımcı olurlar illaki ama asla öyle batıl inançlari yoktur ve şunu yap diye ısrar etmezler 40 konusunda da aşırı bi sakınma söz konusu olmasa da dikkat edilmeli nazar diye bir şey var bu batıl değil ama tuzlama falan hiç duymadığım bişey ve çok saçma bence