Kızlar acil olarak bilgisi olan yanıtlayabilir mi lütfen çok üzgünüm. Her hafta 200 300 gram alan bebeğim bu hafta hiç kilo almamış şuan 37+2deyiz bugün randevum vardı hal böyle olunca cuma günü tekrar çağırdı su da azalma varms cuma günü de kilo almamssa herhalde doğuma mi alacak beni çok üzüldüğüm için doktora sormak o an aklima gelmedi
Bebeğinizin kilosunda bu hafta bir artış olmaması ve amniyotik sıvıda azalma olması, doktorunuzun daha yakından takip etmek istemesine neden olmuş olabilir. Bu durum, bebeğinizin gelişimi ve sağlığı açısından önemli olduğu için doktorunuz cuma günü yeniden değerlendirme yapmak isteyebilir. Eğer bebeğinizin kilosunda hala bir artış olmazsa ve amniyotik sıvı seviyesi düşük kalmaya devam ederse, doktorunuz doğumu başlatmayı düşünebilir.
Bu tür durumlarda, doktorunuzun önerilerini dikkatle takip etmek en iyisidir. Bebeğinizin sağlık durumuyla ilgili endişeleriniz varsa, bu konuda doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Üzüntünüzü anlıyorum, ama bebeğinizin sağlığı için doktorunuzun kararlarını takip etmek en iyisi olacaktır. Cuma günü yapılacak kontroller sonrası daha net bilgi sahibi olabilirsiniz. Umarım her şey yolunda gider ve bebeğiniz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir.
Teşekkür ederim admin amin inşallah çok üzgünüm umarım sağlıkla doğar
Üzülme stres yapma bol su içip havuç suyu tüket ceviz badem muz tahin pekmez ve tahin helvası bunlar bebişe kilo aldıran şeyler hem çok şükür riskli dönemi de atlatmışsın cnm
Evet çok şükür tek tesellim o zaten 37. Haftayı geçmem ceviz hariç herseyi tüketiyorum aylık 700 gram kaşar peyniri yiyorum kabak çekirdeği süt vs aklıma ne gelirse hiç böyle olmamsti elimden gelmiyor düşünmemeye çalışıyorum ama geldiğimden beri ağlıyorum
Lütfen üzmeyin kendinizi 200/300 gram yaşadığınız stres ve üzüntü den önemli değil stres daha çok gerileme gösterir kendimden biliyorum , ailesel bi tür problemler yaşadık hem kayıplar hem maddi sıkıntılar çok ağladım kanlı gözyaşı döktüm direk 1 hafta geriledi gelişimi o yüzden herşeyi unutup ileriye bakın ve herşey güzel olacak bebişlerimiz sağlıkla doğacak diyoruz
Canım dogum çok yaklaşmışsın zaten doğsa bile bı sorun yazacağını düşünmüyorum sen kendine stres yapma iyi şeyler düşünmeye çalış iyi olsun bol bol dua et verende alanda Allah inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına
Orası öyle tabiki çok şükür ne bileyim insan kendini suçluyor bu ara bende kendi içimde eşimle vs sıkıntı yaşadım kafaya çok taktım besleyemedim mi acaba diyorum Allah razı olsun inşallah sağlıkla doğum yaparız
İnşallah öyle olur kilosu şuan için az 2700 korkuyorum küveze vs girer veya başka bir sıkıntı çıkacak diye Allah razı olsun ediyorum lütfen sizde bana edin
Ben 11+5 günlüğüz iştahım hiç yok yemek yaptıktan sonra yemek yiyemiyorum sizde nasıl acaba
37+4 üm şuan bebişin kilosu da 2850 küsür çıktı bugün doktor az dedi geçen hafta 36+4 de 2750 çıkmıştı yani 1 hafta da 100 gram almış ve haftasına göre kafası karnı geride bacakları uzun önde çıkıyor. Bu cuma gününe Allah izin verirse sezeryan olacam yani 38+1 de. Doktoruma sordum biraz daha beklesek mi dedim hayır dedi her şey iyi şuan dedi ciğer geliştirici de olmuştum 2 hafta önce. Karnında olursa Allah korusun bişey yapamayız dedi ama doğduğunda Allah korusun bişey olursa hemen müdahale edebiliriz dedi. Yani benim anladığım kadarıyla gelişimi yavaşlamış bu saatten sonra da karnımda durmasının bir anlamı yok. Tabi bellide olmaz belki daha kilolu doğacak yanılma payı oluyor ultrason da
Ya evet benim durumla ayniyms seninki de ilk çok üzüldüm saatlerce agladm ama sonra düşündüm ki bunda da vardır bir hayır birde doktorun dediği gibi karında gelişimi durmussa kalmasının bir anlamı faydası yok bilakis zararlı biraz daha toparlandım bir de bu durumu yaşayanlarla konuşunca insan daha da rahatlıyor galiba sizde benim gibi zayifsinz ondan olabiliyorms
Yani 58 kilo ile hamile kaldım şuan 75 olmuşumdur ama göstermiyorum o kadar herkes sadece göbeğin var fazla kilo almamışsın diyor. Bence kiloyla ilgisi yok. Bizim kız ilk başlarda hep 1 hafta önden giderdi hiç bir sıkıntı yoktu. Bütün testlerde temiz çıktı yani fetal DNA nipt testi bile yaptırdık temizdi. Ama 32. Haftaya girdim doğum iznine ayrıldım çalışıyordum sonra evi falan taşıdık derken gelişimi yavaşladı. Halbuki daha düzenli beslenmeye başladım. Neden böyle oldu anlamadım. Ama şuan bol bol dua ediyorum sağlıkla kucağıma almak için sende bol bol dua et. Cuma günü inşallah kavuşacam kızıma .Bu arada babasıda zayıf bacakları uzun doğmuş bence ona çekti o yüzden çok takmıyorum kafama sende takma rabbim hayırlısı neyse onu yaşatsın
Ya bende 50 kg ile hamile kaldım şuan 57 kiloyum bazıları diyor zayifsn diye bebek büyüyecek yer bulamıyor o yüzden sordum Allah sağ salim kucağınza almayı nasip etsin inşallah benimde cuma günü kontrolm var sanırım bana da gün verecek 37+6 oluyorum o gün belki doguma alır diye düşünmekten kendimi alamıyorum hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Öyle diyenleri takma boşver herkese de her şeyi söyleme bence iyiyiz de geç rabbim sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah 🩷
Haklısın işte bu hamilelik psikolojisi normal hayatta asla kimsenin ne dediğini takmam da ne bileyim amin inşallah