Kızlar ben dün doktora gittim ve doktor bana bebeğimin başı aşağa doğru olduğunu söyledi şu anda 4 cü ayımıza girdim. Sizin başınıza böyle birşey geldi mi? Normal mı değil mi bana hiç bir şey olmadığını söylediler ama yine de benim çok canım sıkılıyor ve karnım çok acıyor…
Merhaba canım aramıza hoş geldin! Bebeğin başının aşağıda olması, özellikle 4. ayda, aslında endişe edilecek bir durum değil. Gebeliğin bu dönemlerinde bebek rahim içinde hareket halindedir ve sık sık pozisyon değiştirebilir. Başın aşağıda olması, doğuma yaklaştığında önemli bir durum haline gelir, ancak şu anda bebeğin rahimde rahatça dönüp pozisyon değiştirebildiği için bu oldukça normaldir.
Karnındaki ağrılar ise rahmin büyümesi ve kasların genişlemesiyle ilişkili olabilir. Gebelik ilerledikçe karın kasları ve bağ dokular gerilir, bu da bazen ağrı veya rahatsızlık hissi yaratabilir. Bu tür ağrılar genellikle geçicidir ve dinlenmek, bol su içmek rahatlatıcı olabilir. Eğer ağrılar çok şiddetliyse veya başka belirtilerle birlikteyse doktoruna danışmak iyi olur.
Endişelenme, doktorun zaten seni takip ediyor ve her şeyin normal olduğunu belirtmiş. Keyfini çıkar, sağlıklı bir gebelik diliyorum!
Çok teşekür ederim! Cevabınızın çok değerli olduğunu bilmenizi isterim!
Size yardım için buradayım canım, her zaman aklındakileri sorabilirsin. Eğer sorularına diğer üyeler cevap vermez ise (herkes her konu hakkında bilgi sahibi olmayabilir elbette) beni etiketle cevaplarım (etiketlemek için @admin yazman yeterli)
Benimde bi 3 ve 4. Ayımda bebeğin başı aşağıda gözüküyordu ama bi sorun olmadı doktorda bi sorun olacağını söylemedi. Şuan 30+2 deyiz beklemedeyiz
Sağlıkla kucağına alman dileğiyle