Bebeğim hiç uyumuyor

Merhaba Anneler bebeğim daha 2 haftalık yani sütüm geliyor gayet iyi emziriyorum sık sık gazını da çıkartıyorum yani her zaman olmasada ugraşıyorum hani takip ediyorum altınıda degistiriyorum çişini kakasını yapıyor sık sık bir sorun yok ama ne yaparsam yapiyim uyumuyor bazen müzik açıyorum müzik sesine 1 saat belki var yok uyuyor geri uyanıyor sürekli emmek istiyor emziriyorum ama hep emerken uyuyor beşige bırakınca başlıyor 2 dk sonra ağlamaya geceleri sabaha kadar uyumuyor dün gece sırf biraz uyuyabilmek için kucağımda uyuttum o şekilde uyuyor bayağı ama beşikte asla uyumuyor ben gazı olduğundan şüphelenmiştim bugun sabah altını degiştirdim gazını çıkarttım emzirdim gene agliyor hep emerken kucağimda uyumak istiyor işlerimi zor yapıyorum bana tavsiyesi olan var mı çocuğu olan anneler :pray:

3 Beğeni

Merhaba @Mutlubiranne_1 :blush: Bebeğin gaz problemi yoktur henüz çünkü 21. günden sonra gaz problemleri başlar bebeklerin. Şu an güvenli bağlanma döneminde bebeğin ve senden ayrılmak istemiyor. Ben de yaşadım bu durumu ve seni çok iyi anlıyorum. İlk haftalar bebeğimi hep kucağımda uyuttum, evet iş yapmak vs zordu ama yapmıyordum ben çoğu zaman çünkü bebeğim daha önemliydi. Sonra benim kokumu aradığı için güvenli bağlanma sürecini olumsuz etkilememek için bir gece önceden giydiğim atletimi çıkarıp yıkamadan onun beşiğine koydum ve bebeğim uyuduktan sonra beşiğine koyduğumda atletimi de iyice onun kokusunu alacağı yakınlığa koydum ve bebeğim bir daha uyanmadı acıkana kadar ve sonrs her seferinde beşiğine koyduğumda da uyumaya devam etti. Senin kokunu aradığı için kendini güvende hissetmesi için sen de bu yöntemi deneyebilirsin canım. İlk birkaç gün belki alışması zor olur, bebekten bebeğe değişen durum sonuçta ama atletinin kokusunu aldıkça güven duygusu da artacak ve alışacak. Bir de bu yöntemi dene bakalım :blush: Strese girme, sakin kal, şu an bebeğin herşeyden daha önemli, öyle düşün :heart:

4 Beğeni

Çok teşşekür ederim benimde ilk çoçuğum hani düşündüm neden uyumuyor falan diye canım buna sıkılmıştı ama sen anlatınca içim rahatladı yok bende tabiki bebişimi çok seviyorum ama uyumuyor genellikle neden uyumuyor diye düşünüp duruyordum 40 ı çıkana kadar bebekler genel de çok uyumuzlar diyorlardı doğruymuş demek ki bir de senin yöntemini deneyeceğim umarım işe yarar çok sağol canım :pray::heart::blush::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ne demek, rica ederim canım benim :blush::smiling_face_with_three_hearts: Aklına takılan ne varsa sorabilirsin :blush:

2 Beğeni

Hoşgeldiniz hepimiz sizi çok merak ettik. :hibiscus:
Ben de Nuran Hanıma katılıyorum.
Beyaz gürültü de bebeklerin uyumasına yardımcı oluyormuş.

2 Beğeni

@Mutlubiranne_1 merhaba nasılsın.
Sen onu anne kokusuna alıştırmışsın onuncin de senden ayrı uyumak istemiyor dur.ablamda oyle yapmişti bebegini onsuz uyumuyordu :hugs:

1 Beğeni

Çok güzel fikirmiş @NURAN :rofl::rofl:not etdim aklıma .
Kokum gecmiş bir kiyafetimi yanına koyarım​:+1:teşekkür güzel fikir oldu

2 Beğeni

@Cesurumm Rica ederim canım :grin:

2 Beğeni

Anladım benim bebişte öyle şuan kuacağımda uyuyor ama beşigine bırakınca başlıyor ağlamaya

1 Beğeni

Ne olursa olsun güzel duygu ya :blush:

1 Beğeni

Aynen öyle çok güzel bir duygu​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Güzel ama yorucu.
Bebek bağlanma çabasında olduğu için öyle oluyormuş. Tek düşündüğü ve istediği sizin koynunuzmuş

3 Beğeni

Evet kucagımda uyuyor ve sürekli kucağımda duruyor :innocent::cherry_blossom:

1 Beğeni

Ya keşke büyüklerimiz de biraz aydınlansalar da azıcık rahat edebilsem.
Onlar için durum şu şekilde;40’ı çıkana kadar çok kucağına alma sonra kucaktan inmez.
Odada yalnız bırakma iyi değildir
İkindiden sonra çamaşırını dışarda bırakma iyi olmaz
Elleri ayakları soğuk üşüyor bu çocuk
Aaaa kundaksız çocuk uyurmuymuş
İnsan bunalıyor gerçekten :neutral_face:

2 Beğeni

@Esma Ahahaha ahh bu büyükler :joy::joy::joy:

2 Beğeni

Evet haklısın maalesef

Ve bişey diyeyim mi bu son jenerasyon bebeklerin genelinde bu uyku sorunu var. Teyzemin kızı 1 buçuk yaşında o da artık teyzeme panik atak geçirtecek kadar uyumuyor. Eniştem eczaneye uyku için ilaç almaya gittiğinde. Son dönemde en çok üretilen ilaç olduğunu öğrenmiş.

Evet ya malesef çocuklar da uyku problemi oluyor insan ister istemez stres yaşayabiliyor çünkü her anne çocuğu için her şeyin en iyisini ister :blush:

3 Beğeni

Tabiki öyle doğru söylüyorsun :smiling_face: @Mutlubiranne_1

2 Beğeni

Işığı kapatıpmı uyuyorsun?
Genelde ışık kapanınca yeni doğan bebek uyanıyor.
Işık yandigi zaman ama iyi uyuyor sanki anliyor her kes uyanık diye.
Birde gaz ola bilir .ablamın 2 i cocuguda yeni dogdugu zaman gazdanda agliyordu.
Birde bebekler işik olmasa uyumuyor yeni dogarken.işiğı kapatmadan da bir dene istersen.:innocent: