Arkadaşlar 14. Hafta bitti 15e girmek üzereyiz ve ben günde neredeyse 10 kere kusuyorum zorla biseyler tüketmeye çalışıyorum ama 10 dk geçmeden çok affedersiniz geri çıkarıyorum sabah serum taktırıyorum akşam geri çıkarıyorum dermanım kalmadı kan şekerim düşüyor prilam dramamine falan kullanıyorum ama nafile içtiğim su bile anında geri çıkıyor bebeğim beslenemiyor vücudum susuz kalıyor ve ben ona bisey olacak diye çok korkuyorum
Sakin olun. Uzun süreli aç kalınmada bebekler annenin vitamin depolarından beslenir. Kontrolde de bebeğiniz geride değilse korkmayın
Stres yapmaniz bebek için daha zararlı içinizi ferah tutun bunun geçici bir dönem olduğunu unutmayın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Benzer bı endişe yasadigimda doktor bebek öyle güçlüdür ki kalsiyum ihtiyacıni karşılamak için senin kemiklerini bile eritebilir demişti
@NURAN valla bu psikoloji beni çok yordu bebeğime bakamıyorum onu besleyemiyorum düşüncesi beni ağlatmaya kadar götürüyor hormonların da etkisiyle her gün kendimi ağlarken buluyorum o iyi olsun ben razıyım teşekkürler cevabınız için
@Tuğçee tesekkür ederm cevabınız için o iyi olsun yeter ki çok korkuyorum
Bende öyleydim doktorum yr gerekirse 1 dakika sonra çıkar vitamini alıyor vücut demişti sorun yok
Canım, istersen hiç ek bir şey yiyeme şöyle bir gerçek var bebeğin yemesi halk arasında bilinenlerin aksine senin çok yemenle alakalı değil. Bebeğe giden damarlarda yani Plesentadaki kan akımı iyiyse bebek senden senin depolarından beslenir. Sen çok yersin mesela kusman olmaz bebeğe giden kan akımı düşüktür bebek yavaş kilo alır. Ki bunu bana söyleyen doktor türkiye de ilk 3’te. Şuan önemli olan senin kusman deği, bebeğe giden kan akımı, bebeğin gelişimi ki bence doktorun bir gerileme görmemiştir. Daha çünkü bebeğin tam kilo alacağı haftalara tam gelmedin bile. Sadece kusman bulantın, senin vitamin demir depolarını azaltır. Dolayısıyla doktoruna danışarak bence ekstra bir multivitamine başla. Örneğin d vitamini kullanmaya başlamışsındır damla kusturuyorsa hapa geç. Muadil vitamin bak, nelerin seni kusturduğuna dikkat et
Korkmana hiç gerek yok o besleniyor bende anksiyete var bende o haftalarda senin gibiydim anksiyetem de üstüne geliyordu çok kötüleşiyordum ve bende senin gibi düşünüp ağlıyordum ama bu sürecin geçecegini bilmeni isterim kısa bir zamanda geçicek hiç canını sıkma
Stres yapma hic ben ilk gebeligimde 4.5 ay kustum bir lokma koysam onu dahi cikariyordum hep serumla ayaktaydim 5 aydan sonra yemeye basladim oglum gayet saglikli ve kilolu dogdu 3.670 gr dogmustu suan 16 yasinda aslan gibi
Ve 2. Ye hamileyim seninle ayniyiz 15. Haftama giricem bundada o kadar olmasada kusmalarim var malesef idare edicez bu gecici bir surec canm
@afrikanın_gelini54 içim rahatladı teşekkür ederim umarım bir an önce geçer doğuma kadar sürecek gbi geliyor
@Dnz_123 uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız dikkate alacağım söylediklerinizi de
@Serap1 valla aynı şekilde serumu sabah taktırıyorsam akşama geri kusuyorum ikinciye hamileymissiniz aynı gidiyoruz umarım bu beneğinizi de sağlıkla alırsınız kucağınıza
Amin canim hepimiz saglikla kavusalim bebelerimize
Umarım ki bir an önce bulantıların biter canım
@Dnz_123 insallah her gün bunun için dua ediyorum çok teşekkür ederim