Orijinali burada yayınlandı: https://blog.mucizeanne.com/bas-popo-uzunlugu-clr/4944/
Hamilelik sırasında düzenli doktor kontrolleri ve doğum öncesi taramalar çok önemlidir. Düzenli test ve taramalar ile Hamilelik yaşı, tahmini doğum tarihi belirlenir. Düzenli taralar ile kromozomal anormallikler tespit edilebilir. Fetusun baş-popo uzunluğunun (CRL) tahmini böyle bir taramadır. Fetal ultrasonda gebelik yaşını tahmin etmek ve fetal büyümeyi izlemek için kullanılır, genellikle olarak gebeliğin ilk üç ayında ölçülür. Gebeliğin ilk…
CLR ölçümü daha kısa olan bebeklerin kız olma ihtimali yüksek diye söylenti var
7+1 de 1.12 mm benim kısa mı uzun mu acaba herşeydem cinsiyet tahmini yapmaya çalışıyorum
7 haftada 9.2 gözüküyor
Merhaba bana önce boş gebelik dediler sonra ultrasonda çok küçük embriyo var dedi doktorum sizce bu ultrasonda embriyo var mı? Siz kalp atışı duydunuz mu
Kaç haftalık burda ben 6+3 de duydum kalp atışını ama 9 haftaya kadar duyulmayanlarda oluyo tabiki sizinki geç döllenmede olabilirmi acaba doktorunuz emriyı görünüyor diyosa o yüzden bu şekilde olmuş olabilir
Evet geç döllenme dediler benim hesaplamama göre 8 haftalık onlar ultrasonda 5+6 göründü
Aynen canım o yüzdendir benimde 5.+3 de doktorum sadece keseyi gördü bi hafta sonra hem bebeği hemde kalp atışını duyduk şükür sende 6. Haftadan sonra duyarsın inşallah bebişinin kalp atışını genelde 7. Haftadan sonra tam duyuluyo
Ben keseyi 3 hafta önce gördüm içinde yolk sac embriyo yoktu bu hafta ikiside göründü o yüzden anlamadım
Geç döllenme olduğu için şimdiki tarihe göre iki hafta önce daha 3 haftalık falandı yani o yüzden görememişlerdir
3 haftalıkta kese görünmesi normal mi acaba beta hcg 40 bine ulaştı o yüzden endişeliyim
Hiç endişe etme kendinide strese sokma canım gayet normal şeyler bunlar bi dahaki randevunda duyarsın kalp atışlarını
İnşallah ya çok teşekkür ederim
Rica ederim canım benim içini ferah tut
Çok iyi geldiniz öyle yapcam inşallah
Abla 26 haftalıkken bebegım 40 cm 1.200 kıloydu normalmı suan 29 haftalık olduk salı gunu konturolum var @admin
Gebelik süresinin 26. haftasında bir bebek genellikle yaklaşık 35.6 cm uzunluğunda ve 760 gram ağırlığında olur. Ancak, her bebek farklı bir hızda büyür ve gelişir, bu yüzden bu ortalamalardan biraz sapmalar normaldir. Sizinkinin 40 cm ve 1.2 kg olması, genel olarak kabul edilen ortalama değerlerin biraz üzerinde olduğunu gösteriyor, bu da bebeğinizin biraz daha büyük olduğunu gösterir. Bu tür farklılıklar genellikle endişe kaynağı değildir, ancak her zaman doktorunuzun tavsiyesi ve yönlendirmesi önemlidir. Bebeğinizin büyüme ve gelişiminin sağlıklı bir şekilde ilerlediğinden emin olmak için düzenli olarak doktor kontrolünden geçmek önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin büyüme oranını ve genel sağlığını değerlendirecek en iyi kişidir.
Doktorum benı 2 haftada bır cagırıyor en vazla 3 hafta oda bı kere cagırdı hep 2 haftada bır cagırıyor bebegın gelısımı ıyı dedı suan 29 haftalıgız salı gunu konturolum var 2 kılo olmasından korkuyorum normal bır bebek en vazla 55 cm doguyor ama benımkının dogmasına daha ıkı ay var mayısın sonuna dogması gerek
Acaba boy ve kılosu bu sekılde onde gıderse erken dogum olabılırmı @admin