Balgamı nasıl sökebilirim?

Merhabalar arkadaşlar, bir kaç gündür balgam sorunum var. Beni mahvediyor. Sürekli midemi bulndırıyor. Çıkarmaktan karnıma kramp giriyor. Nasıl en kolay yönde kurtulabilirim.

Balgam söktürecek bir kaç doğal yöntem biliyorum ama hamilelikte güvenli mi bi araştırayım yazarım buraya canım.

2 Beğeni

Çok memnun olurum, Çok teşekkür ederim…

Nane çayının balgam söktürücü özelliği var. Ayrıca kas ağrılarına ve mide bulantısınada iyi geldiği söyleniyor. Ancak hamilelikte bitkisel çayların tüketimi pek önerilmiyor. Aslında önerilmiyor daki kasıt sık sık yada norml çay gibi alışkanlık haline gelmemesi verekiyor. Nane çayıno deneyebilirsin ama doktoruna yinede sormanda fayda var.
Bitkisel çaylarla ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki yazıdan okuyabilirsin.

2 Beğeni

Evet bitki çayını hiç önermedi doktorum ama yine de çok teşekkür ederim. Çok sağ olun :four_leaf_clover:

1 Beğeni

Yine de en doğal çözüm olabilecek tavsiye bol bol su içmek olabilir. Geçmiş olsun.

1 Beğeni

Balgamı olan hastalarımıza nefes egzersizi yaptırıyorduk.
Burnunuzdan yavaş derin nefes alın, dudaklarınızı mum üfler gibi yavaşca üfleyin. Bu konuyla ilgili video araştırıcam.

Eşinizin size taputman yapması faydalı olabilir. Bu koyula ilgili video bulucam.
Eşiniz elini kubbe şekline getirsin sırtınıza sert olmadan aşağıdan yukarıya doğru vursun. Eli kubbe şeklinde olmali yoksa canınız acır

Bitki çayindan ben de korkuyorum. Bol limonlu ılık limonata öneririm. Balgamı kolay atabilirsiniz
İlık ballı süt boğazınızı yumuşak tutar

Geçmiş olsun

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, bahsettiğiniz videoyu da bekliyorum. İnşallah şifa olsun​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Arkadaşım bende de 1 aydan fazladır bahar alerjisi var. KBB gittim sadece okyanus suyu verdi. Bende de aynı şekilde hem alerji hem de balgam var, normal yolla çıkarıyorum ama senin midenin bulanmasi kötü tabi. Doktor Hamileyken bunlar normal, ilac veremiyoruz malesef dedi :pensive: Hamilelikte okyanus suyu hariç herhangi bir burun spreyini de asla önermiyormus. Damarlari aciyormus zarari varmis bebeğe.

Buruna sf sıkma hakkında bi yorum yaptı mı

Mide bulantısı yapmasa sıkıntı yok doğal yolla da asla çıkartamıyorum. Hamilelikte herşey sıkıntı gerçekten ya :pensive:

1 Beğeni

Tek elle de yapılabilir, yönü hep yukarıya doğru olmalı, çok sert vurmayın

Benim bahsettiğim 1. Egzersiz
Hızlı nefes alıp verirseniz başınız döner. Sakin sakin yapın

@elifdrcnyrk @kübrasldz

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim, hemen deniyiceğim. Tekrar çok teşekkür ederim :hugs::cherry_blossom:

1 Beğeni