Doğum sonrası süt arttırıcı ürün önerileriniz var mı kızlar ? Bestlak ve Solgar brewersı duydum ben kullanıp memnun kalan var mı ?
Merhaba ben iki bebeğimde de doğum sonrası süt arttırıyor denilen neredeyse herşeyi yedim içtim ama iki bebegimi de sadece üç ay emzirebildim hiç sütüm olmadı.Cok büyük bir stres sebebi oldu benim için maalesef.Kimisinde oluk oluk süt yapan besinler bende aynı etkiyi göstermedi.Bol sıvı özellikle su tüketmek belki üç aylık sütüm için bir sebep olmuştur.O süreçte sadece kendinizi dinleyin ve dış baskıların sizi bunaltmasina izin vermeyin.Sadece emzirmeye konsantre olun ya olmazsa ya gelmezse diye kendinizi koşullamayin.Ameliyat sonrası hemen süt gelmiyor böyle durum yaşarsanız korkmayın motive olun geliyor.Herhangi bir sebepten mama kullanmanız gerekirse kesinlikle biberonla vermeyin tecrübeyle sabittir.Laktoz intoleransiniz varsa bebekte de olma ihtimali var bunu da gözden kaçırmayın.İlk oğlumun laktoz allerjisi varmış ve benim yediğim besinler sütten ona geçtiği için biraz zorlu bir süreç geçirdik anlayana kadar.Bu yüzdendir ki bunu paylaşma gereği duydum sizinle de.Saglikla kalın Bu arada bestlak damla kullandim arttırıcı etkisi olabilir.
Merhaba hanımlar, ben düşünüyorum ki doğum yaptıktan sonra anne sütü arttıran tariflere çok ihiyacımız olucak. Şimdiden öğrenip eşlerimize öğretirsek, bize hazırlamalarını rica edebiliriz. Sizden de tarifler bekliyorum
Anne sutunu meyveler arttiriyor tapiki ilacsiz dogal.meyveler olmalı, dogal süt dogal peynir .fıstık badem falan…dana etinden hazırlanan yemekler və s.hepsi dogal və ilacsiz olmalı
En iyi sütü arttıran şey tahin helvesi, şekersiz olanlarından tüketmek lazım…
Çok doğru söylüyorsunuz, tahin helvasıni da çok severim. son tarifte çok fazla Karbonhidrat var. Süt arttırmak için bir sürü tarif varmış çok şaşırdım
1 fincan sıcak su icerisine 1 tatlı kaşığı kimyon ilavesi 1 bardak kefir içerisine 1 çay kaşığı çörek otu ilavesi
Diye okudum bir yerde deneyen var mıdır
Pırasa Hoşaf Kısır Bulgur pilavı Dere otu incir Ceviz Uyku,Dinlenme Stresten uzak durmak Havuç Rezene Soğan Somon Balığı Yulaf Susam Tahin Sarımsak Fındık Badem Hurma
Ek olarak şunu ekleyeyim. Meryem anamız bilinir ki ,eşi olmadan hamile kalındı. Ve onu yaşadığı yerden kovmuşdular diye ,.Çöl de kaliyordu ve yiyecek bir şey yoktu ,bebek de ac kalmamaliydi diye Rabbimiz orda hurma agacı yetiştirdi və meryem anamız hurma yiyerek sutu artiyordu və isa peygamberimizi doyuruyordu.buda hurmanın süt artmasına gercekten yardimci odugu için ısbatlardan biridir.
Merhaba bebegine süt veren anneler. Süt arttırmak icin neler tuketiyorsunuz? Mesela :meyve olarak?
Merhaba kızlar, süt arttırımını sağlayacak önerileriniz var mi ?
Yesillik , bulgur pilavi, yulaf, bol su bir de sut arttirici vitamin damlasi kullaniyorum ben
Hoşaf içiyorum, su içiyorum bolca. Meyvenin her türünü yiyorum. Yeşillik tüketiyorum. Yaa aslında sütüm olsun diye stres yapıp herşeyden tüketmeye çalışmıyorum. Normal besleniyor gibi yaşıyorum. Bebek de emdikçe zaten süt artıyor
@Giz9435 kullandıgın vitaminin adı nedir acaba arkadaşım ? Ve fiyati ne kadardı?
@Sevane18 Bestlak diye bir damla e bebekten aldim 219 du fiyati canim
Teşekkür ederim. Memnunsun belli
Bende nerde bula bilirim diye araştıracagım @Giz9435
Bol bol su içmek
@all Kizlar anne sütünü nasil artira bilirim .? Hangi besinleri cok yemeliyim??
Yesil yaprakli sebzeler maydanoz roka semizotu ıspanak gibi bunlar süt yapiyor birde malt içecegi var marketlerde oda süt yapiyor diye duymustum