Anne karnındaki bebek hıçkırır mı?

Merhaba
Karnımda pıt pıt düzenli aralıklarla atışlar oluyor. Bu bebeğin hıçkırması anlamına mı geliyordu
Nabız atımı gibi olan hissiyattan daha kuvvetli.
Karnımın alt tarafından geliyor sanki düzenli aralıklarla mısır paylıyor gibi (pıt pıt)
bunun anlamı bebeğin hıçkırıması mıydı?

4 Beğeni

Anne karnındaki bebeğin hıçkırabildigini biliyordum ama nasıl bir his olduğunu bilmiyorum :smiling_face: benim gittiğim kuaför hamileyken çok sessiz bir ortam olduğu zaman bebeğinin hıçkırığını duyduğunu söylemişti. :smiling_face:

3 Beğeni

Evet, hıçkırmasıymış canım. Ben de doktoruma sormuştum

1 Beğeni

İcimizde buyuyen minicik bebebegin ilk sozcukleri Karnın pıt pıt atmasıdır.
Fakat disaridan bakdiginda anne baba ve s her kes bu hareketleri tekme olarak algiliyor tekme atiyor diye soyluyorlar.
Bu hareketler ve tekmeler bebeğin dış dünya ilə iletişimi anlamına gelir aslında .Uzmanlar bebeğin her hareketi bize onlardan mesaj ve haber niteliği taşıdığını belirtiyorlar.

Ben de hamileliğimin başında hıçkırdığını anlatan annelerden çok dinledim. İtina ile bekliyordum
31+1 haftamdayım
İnşallah sen de yakında hissedersin çok keyifli :smiling_face_with_three_hearts:
İyi de birşeymiş bebeğin diyafram ve ciğerlerinin gelişmekte olduğu anlamına geliyormuş

2 Beğeni

İtina ile bu günü bekliyordum :smiling_face_with_three_hearts::star_struck:

2 Beğeni

Aslında pıt pıt degilde benim karnimdan gup gup diye ses geliyor demekki hickirikmiymiş bu?babası duymuyor tabi ama benim içimde diye ben duyuyorum her seferinde.:heart_eyes::pray:ne guzel şükür rabbime neler yaratmış.

1 Beğeni

Ben her hareketlendiğinde bile çok heyecanlanıyorum​:smiling_face: hıçkırsa hiç düşünemiyorum kendimi. :sweat_smile: Maşallah sizin de az kalmış :nazar_amulet::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Genelde 30 haftadan itibaren oluyo
Ammiyo sivisini yutuyo
Oda diafram a batiyo
Yeri iyicene daraliyo cunki
Anne karninda.

Ama herhangi bi sakinca yok
Zaten geciyo bi sure sonra

1 Beğeni

ben de duymuştum hıçkırdığını ama tam bilmiuorum ne zaman oluyor tutturamıyom hıçkırıyor mu tekmeliyor mu​:smile::smile:

1 Beğeni
  1. Aydan itibaren hıçkırmaya başlıyor aslında ama annenin hissetmesi 8. Ve 9. Ayı buluyor. Diye okumuştum internette :smiling_face:
3 Beğeni

Harikasınız, hamileliğin her anını doya doya yaşıyorsun.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Evet hatta söylüyordum çevremdekilere şuan hıçkırıyor diye hadi canım falan diyolardı. Tekme gibi elle tutulur bişey değil, yer değiştirmiyor, ve pıt pıt hissi tam tarif ettiğin gibi. Şuan saatleri de tutturarak görüyorum hıçkırıklarını guzumun :smiling_face_with_tear: Bide himan pozumuz var, o poz yüzünden yüzünü göremedik neredeyse hiç :sweat_smile: Şuanki uykuları da öyle. Çok güzeller ya inşallah her biriniz sağlıkla bir an evvel kucaklarınıza alın bebeleri :palms_up_together:t2::palms_up_together:t2: He bide aklıma gelmişken aslında konuyu bulamadım oraya yazacaktım ama burada da okunur diye düşünüyorum. İsim konusu yanlış bilgi çıktı hanımlar. Bugün gittik ismi okunacaktı kulağına. Öncesinde de sorduk böyle böyle bişey duyduk doğruluğu nedir diye hocaya. Öyle birşey yok dedi. Üçüncü ismi yok yani Efenin.

3 Beğeni

@Cesurumm bakın burda açıklamış Esma hanım :smiling_face:

1 Beğeni

Tşk canım, :kiss::sunglasses:

1 Beğeni

Gebelikte bebekler anne karnında icinde bulundukları amnion sıvısını zaman zaman yutarlar.
(Sıvıyı yuttuktan sonra bebeklerin karın ve göğüs bölmesini ayıran diyafram kasının ani ve istemsiz biçimde tekrarlayarak kasılması sonucu hıçkırık oluşur).

@Cansu senin actigin konu hickirirmi? Ama ben actigim konu neden hıckırır diyeydi.konuyu taşıdıgında dikkatli ol.tesekkurler.

Bazen, davranışlarına itinalı davranırken çok zorlanıyorum.
Bu da onlardan biri
Neden hıçkırır diye soru yokken cevabını vermişsin.
İkimizin sorusunun cevabı da bu konu başlık altında bulunuyor ikimizin cevabı da aynı
Neden fazla küçük detaylara takılıyorsun
Konuyu yanlış bir yere taşıdığımı düşünmüyorum.
Bu konu hakkında farklı bir görüş ile devam edeceksen özelden devam edelim

Karnın en altındaa pıt pıt küçük hareketler hissedersin o hıçkırıgı işte :hugs::smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 Beğeni

Canım evet bebek aminyon sıvısıni yuttuğu için gün içinde hıçkırık tutuyormuş son haftalarda daha çok hıçkırık oluyor yani ben 35+1 günlüğüm daha çok hissediyorum artık

1 Beğeni