Kızlar aranızda göbekten su aldırma işlemini yaptıran varmı veya yakınınız falan
zararli diyolar ben oyle duydum
Duydum ama ben karsiyim ona amniyosentez diyolar
cok riskli amniyosentez bu siviyi aldirmadan once gen testi nipt testi yaptirin bunda sonuc kotu cikarsa mecburiyetten sivi aldirin derim hic birsey yapmadan direk sivi aldirmayin cok riskli canim
Bir arkadaş daha söylemiş zaten ama amniyosentez önerildiyse nipt yaptır hem amniyo sentezin vereceği sonucu alırsın hem bebeğe zarar verecek bi uygulama değil
banada dediler yaptr istersen diye ama tehlikeli oldgunuda solediler korktum yaptrmaıdm
Yaptırma neden boyle bısey soyledılerkı banda söylediler ama ben yaptırmadım
Onun sonucu 1 ay sonra çıkıyormş cnm biz hemn ögrenmk istyrz
Nipt sonucumu 1aya çıkıyomuş.? Maks 10gün hem zaten amniyo sentezde de hemen söylemicekler ki
Ogrenemezsın hemen doktor 3 hafta sonra sonuclar geloyo dedi
İlk gebeligimde detaylı ultrasonda oğlumun kalbinde parlaklık olduğunu söylediler amniyosentez yapalım bir sorun varsa bakalım diye sundular ama reddettim çünkü herhangi bir sorun da çıksa gebeliği sonlandırma kararım olmayacaktı. Bebeğim sağlıkla dünyaya geldi bin şükür. İkinci oğlumda da aynı doktora denk geldi yine bu defa böbrekte büyüme, ense kalınlığı ve kalpte parlaklık dedi yine kabul etmedim hatta kağıt yazıp imzaladım çıktım. Kendi doktoruma gittim özeldeki. O da öncesi ölçümlere baktı ensesi normal ama evet böbrekte büyüme var bu da doğunca 40 i cikmadan sünnet ettirin %99 geçer dedi. İki gebeliğimde de reddettim çünkü erken doğumu tetiklediğini duymuştum. Şimdi yine hamileyim ve bu defa riskli gebelikte takibim olacak. İnşallah aynı doktora denk gelmem.
Artık devletlerde bile doktor seçimi yapılabiliniyor. İstemiyosanız isteyeceğiniz bi doktora randevu alabilirsiniz gittiğiniz hastahanede tek doktor varsa orası ayrı tabi dee özelde de doktorunuz varsa zaten istemediğiniz doktora gitmeyin bence safi moral bozuyomuş adam
Ya banada bebegımın kafasında kıst oldugunu soyledıler su almayı onerdıler bende red ettım ımza attım cıktım
Sende havva gibi şanslı güruhtan olup sapa sağlam kavuşursun evladına inş. Ama şüphesi bile dert sebebi Allah yardımcınız olsun
Ben cocugumu her turlu kabullum allahın lütfu o nasıl uygun gorurse bıze
Yurt dışına gittigi için 1 ay sonra çıkıyormş ama bu uygulama 3 4 kromozonunu sayıcm belli olucak dedi
4 doktora gittim hepsi aynı dediler degişik doktor oldugunda da aynı dediler
Canım Peki sen bunu yaptırmak istiyor musun
Düşünsene çocuğunda bir sorun çıktı ve çocuğunu aldırmak istiyor musun