Amniyosentez sıvısı yaptıran var mı?

Bir ay öncesinde detaylı ultrasona girdim ve doktor bebeğinizin ense kalınlığı çok fazla down sendromlu olabilir dedi ve bana amniyosentez önerdi bebekten sıvı alinacakmis eğer riskli çıkarsa sonuç bebeği aldirmanizi öneriyorum dedi Doktorum çok kötü oldum ve sadece özel hastanelerde yapılıyor ve durumum da çok kötü sıvı için ücret alınıyor yapan varmı sonuçlar ne çıktı bilgi verirmisiniz lütfen

2 Beğeni

Eğer aldırmayacaksanız bebeği yaptırmayın derim ben . Çok geçmiş olsun inşaAllah doktor yanılıyordur. Başka doktora görünseniz peki?

Benimde bebeğim de aynı risk var. Amniyosentez ve ya nipt testi yaptırabilceğimi söyledi ikisini de yaptırmadım çünkü aldırmayı düşünmedim. Bebeğimn sağlıkla doğmasını bekliyorum inşallah bebeklerimiz sağlıkla gelir de bunlar bizim sınavımız olmuş olur :frowning:

4 Beğeni

Geçmiş olsun :pray::pleading_face:

Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız :pray::heart:

1 Beğeni

Kaçıncı ayinizdasiniz

Benimde ikili testim yüksek çıktı.Ama yaştan dolayı riskli dedi.Sivi aldırmayı söyledi ama o sıvı alimindada düşük riskinin yüksek olduğunu söyledi.Ben kesinlikle kabul etmedim.Ne olursa olsun ben bebişlerimi dünyaya getircem dedim.Bencede arkadaşların dediği gibi aldırmayı dusunmezseniz hiç yaptırmayın.

2 Beğeni
  1. Haftadayım

İkili testiniz nasıl geçmişti

Sıvı aldırmak tehlikeli bi işlem erken doğum düşük riski çok fazla rabbim öyle verdiyse vardır bi hayır fakat belkide denilen gibi değil bebeğinizin sağlığı gayet yerinde çok hikaye duydum böyle down sendromlu deyipte aylarca o acıyı yaşayan daha sonra hiç bi şeyi olmayan aldırmayacaksanız yaptırmayın

1 Beğeni

Ücretsiz diye biliyorum amniyosentez işlemini Ankara/Gata bu bilgiyi verdi.

Evet yaptırmıştım doktor inceledi ve riskli birşeyden bahsetmedi

Bende aynı durumdayım.yaptirmadiysaniz kesinlikle yaptırmayın bence .benim doktorum düşük riski fazla dedi bebekten sıvı alinirsa.o yüzden nipt testi yaptırdım onun hiç bir zarari yok .Sonuç bekliyorum.Allah bu durumu yaşayan herkese sabır versin.Test sonucunu beklemek çok zor .Rabbim inşallah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin .Geçmiş olsun​:pray:

3 Beğeni

İnşallah güzel sonuçlar alırsınız :blush:

Ben yaptırmadım o yüzden bir fikrim yok ama inşallah güzel sonuçlar alırsınız

Nipt testini nerden aldınız ve ne kadara aldınız

Nipt testi özel hastanelerde ya da özel kliniklerden anneden kan alınarak yapılıyor. Aralık ayında ben yaptırcaktım 10 bin gibi bi fiyat söylemişlerdi yaptıramamıştım maalesef

İkili tarama sonucunda değerler biraz karışıktı doktor ister yaptırın ister yaptırmayın dedi.benim içim rahat olsun diye yaptırdım tabi.10bin TL yi buldu.özelde yaptırdım.

Izmir genetikte yaptirdik 8.000di