Kizim kendini savunmasini bilmiyor bir cocuk ona vurdugunda hemen ağlıyor malesefki kac kez dayak yedi bende sana vurana sende vurabilirsin daha dogrusu ittirebilirsin diye ogrettim mecburdum cunku siz nasil basa cikiyorsunuz bu konularda ???
Aşırı kırılgan büyüyen çocuklar ilerleyen yaşlarda da sorun yaşıyorlar her ne kadar biz terbiye edep vs önemseyip öğretsekte gerçek hayatta illaki edepsiz ahlaksız olaylarla karşılaşacaklar . Onları hayata gerçekten hazırlamak böyle bir şey çünkü fanusa koyamayız mecburi bir durum bu
Bu bağlamda yaşını bilmiyorum ama ilk çocuklar genelde böyle oluyor sosyal çevresini değiştirebilirsiniz
Onun dışında siz de ona evde egzersiz gibi mesala normalde yapmayacağınız şeyleri yapın tepkilerini izleyin yani eğitin
Başka türlü gerçekten sıkıntı benim 25 yaşında görümcem var kayınvalidem onun peşinde tin tin dolana dolana kız böyle çok nazlı mıy mıy şurdan kalk şuraya otur denmiyor . Gereksiz bir uyuşukluk oluyor dışarda sosyalleşme sorunu yaşıyor çünkü kimde afedersiniz ama onu çekmek istemiyor. O yüzden durumu ciddiye almanızı tavsiye ederim eğer ona hayatı boyunca çok eğitimli kültürlü bir sosyal çevre sağlayamayacaksanız sıkıntı yaşarsınız
Gorumcenizin yetistirilmesi tarzi sanirim tin tin dolaniyor yani cokmu ustune gidiyor kizida sorumluluk almak istemiyor sanirim ay bu gorumceler niye hic sevilmez benim sayfamdan bakabilirsin actigimkonulara![]()
ama haklisiniz bazen acaba sana vurana sende vur demekle kotumu yapıyorum diyorum ama diger turlu cok dayak yiyor yarin buyuk okullara gidince nasil olucak
Annesi her şeyi yapıyor bebek gibi yani sorumluluk almak yok sosyal zeka yok sürekli hayattan şikayetçi yani sevmiyorum değil seviyorum ama bazen ruhum daralıyor onun yanında ne bileyim bende yatılı okulda okudum yani sanırım 12 yaşındaydım hiç kimseye eyvallah etmem etmiyorum üniversite de de zorlanmadım çok uzak memlekette gelin geldim zorlanmadım yani biraz belki ı zaman zordu ama hayata hazırladı yani gerçekçi olmak lazım maalesef ilerde hayatına kim denk gelecek vs bunları bilmiyoruz o yüzden eğitmek lazım sende vur ona gibi değilde fazla nezakette suistimal edilir
Ama cocuk sonucta 3 4 yasinda nasil nezakati ogrenritirum icim gidiyor arkadaslari filan vurunca yazik agliyor bana gelip diger cocugun annesi yani arkadasim da kirilsin istemedigim icin o kızıma vuran cocugada kizamiyorum ama kizmam gerekiyor sanirim
Ayni evdemi yasiyorsunuz siz es ailesigle cnm merak ettim
Yok aynı evde yaşamıyoruz sadece hamileyim yemek vs yapamıyorum diye geçiçi doğuma ve doğumdan biraz sonra ya kadar eşimin aile evine geldik
Hic laf etmiyolarmi bizde hamileydik yemek yaoabiliryoduk sen niye boylesin diye
Yooo zaten kendim yapacak olsam kendi evimde kalırım burda genelde dinleniyorum .
Yanı ben annesıne söylerdim ben senin çocuğunun sevıyesıne uyamam ben kendi çocuğumla görevliyim onun anlayacağı dilden annesi anlar anca derdim annesıne söyle hemen o da öğrensin artık vurmanın ve dışlamsnın yanliş olduğunu büyüklerden ogrencek
Anneside uyariyor tabi ama anneside cocugunu dovuyor sorun burda zaten o cocuk zaten vurulduğu icin vurmayi ordan biliyor is anada bitiyor tabi ama iste…
Anneside uyariyor tabi ama anneside cocugunu dovuyor sorun burda zaten o cocuk zaten vurulduğu icin vurmayi ordan biliyor is anada bitiyor tabi ama iste…
Nasil ya ilk kez duyuyorum
Bu arada kaynananla sprn düzeldi mi çocuklar a gelince hayat felsefesi okadar zor olmuş ki inanılmaz derecede insan önlem alsa bilse ki insanların zorbalık şeyi devam eder
Aaa çok fena piskolojik baskıya maruz kalmıs demekkı
Neyi ilk kez duyuyorsunuz galiba yanlış anlaşılan bir şey var ama bilmiyorum ![]()
![]()
![]()