Acilll 2,5 aylik bebegim

Her aksam ayni saatte agliyor nrden kizlar uc saat suruyor @agustos-anneleri @bursa-anneleri

Bebeğinizin her gün aynı saatte ağlaması ve uzun süreli ağlaması, kolik adı verilen bir durum olabilir. Kolik, genellikle bebeklerin yaşamının ilk birkaç ayında görülen ve belirli bir saatte, özellikle akşam saatlerinde meydana gelen uzun süreli ağlamalarla karakterizedir. Bunun kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, sindirim sistemi olgunlaşmamışlığı, gaz sancısı, aşırı uyaran veya bebeğin sinir sisteminin henüz gelişmekte olması gibi çeşitli sebeplerin bu duruma yol açabileceği düşünülmektedir.

Bu durumu hafifletmek için deneyebileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:

Bebeğinizi dik pozisyonda tutarak gazını çıkarmaya çalışın.

Hafif sallama, beyaz gürültü (örneğin süpürge sesi veya deniz dalgası sesi gibi), veya emzirme gibi rahatlatıcı yöntemler kullanın.

Karnına ılık bir havlu koyarak veya nazikçe karnını ovalayarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Eğer ağlamalar devam ederse veya şiddetli bir hal alırsa, bebeğinizin sağlığını göz önünde bulundurmak adına bir çocuk doktoruna danışmanızda fayda vardır.

3 Beğeni

Yüksek ihtimal bebeğin kolik ve bu durum çok zor ikinci çocuğumda vardı geceleri ağlamaya başlıyor birkaç saat sürüyordu malesef kesin bi çözümü yok bir süre bu böyle devam ediyor sonra düzeliyor Rabbim yardımcın olsun

Ayni benimde ikinci cocuk gaz ilacida veriyorum yine ayni ilk cocuk bukadar drgildi anne sutude veriyorum buna neden boyle hergun saat 8 basliyor suan yeni biraz sakinlesti uykuya dalamiyor cok bunaldim yaklasik bir aydir boyle dok.gotursem mi acaba cozumu yok diyorsunuz peki nezamam bitiyor veya azaliyor bu durun @Aysegül

Canım ayaklarini ve karnını sıcak tutmaya çalış evde puset varsa puset e yatır hafif puseti salla ve süpürge sesi aç veya evi kendin süpür genelde sakinlesiyor ve en önemlisi kendin rezene çayı iç ve kendin de ayaklarını sıcak tut mutlaka gaz senden geçiyor

1 Beğeni

Benim.ayaklarim hep acik corap giymiyorum etkilermi o derece

Dilek arkadaşım söylemem gereken herşeyi yazmış canım bizde 1 buçuk ay sürmüştü battaniye içinde ayakta eşinle beraber sallayabilirsin bi nebze sakinleştiriyor

Emsik versem hic vermedim bu gune kadar ise yararmi ayakta salliyorum hafif hafif sakinlesiyor simdi hala uyanik bu saat oldu memede uyukluyor yine uyaniyor yerine yatirinca :woozy_face: bir gram uyumuyorum ya​:joy::joy::sob::sob: @Aysegül

Etkiler canım sen ayaklarını sıcak tutucan hep dediğim gibi bebeğin ayaklarını karnini sıcak tut bı de bebeğin ayaklarının altına masaj yap hem rahatlıyorlar hem de güzel gaz cikariyor internette var videosu

1 Beğeni

Peki mamayi degistirmem gerekirmi aptamil kullaniyorum ama cogunlukla emziriyorum veya onerebilecegin baska neleer var rezene cayi kimyon disinda gecen aksam tam o saate banyo yaptirdim o gece atak olmadi hergunde yikanmazki bebis hasta olur dun ikik bez koydum kadiklarina o anlik sustu 5 dk yine basladi ilk cocugunda yoktu bunlar onu emzirememistim bile.Doktor peki bir yontem soylermi caresi yokmu gaz ikacj var 6 damla diyor ben uc veriyorum abdi ibrahimin damlasi probiyotik forbiome @Dilek16

Valla canım ben sma kullanıyorum memnunum şuan Seyhan markette 1 kg yeni paket yapmışlar 399 TL fiyatı,sen ayaklarını sıcak tut bebeğinde ayaklarını karnini sıcak tut,yüz üstü dizine koy karnı tam dizine gelicek şekilde bol bol sırtını sivazla poposuna kadar ayaklarına masaj yap gazını çıkarıyor doktora söylesen de gaz damlası yazıyor pek bı tavsiye vermiyor

Gaz damlasi kullaniyorum bugun 6 damla vrrdim normalde 3 veriyordum ama kullanim sekli 6 damlaydi insallah bugun olmaz bisey ya :zipper_mouth_face:

Sen mamayı değiştir canim ilk çocuğumda bende Aptamil kullandım çocuğu çok sisirdi ve gaz yapiyodu şimdi ikinci çocuğumda doktor önerisiyle sma kullaniyorum keçi sütlüymus gaz yapmiyomus şimdilik bı sorun yasamadim

Ayin 8 de doktora gidecegim bi konusayim anlatayim bi