Kızlar 23 yasındayım amh 0.890 cuma aşılama yapılacak bugün doktor foliküll takibi için çağırdı 6 tane yumurtam vardı 3 ü olgunlaşmaya başlamış ilaçsız doğal şekilde deneyelim aşılamayı cuma yapalım dedi tutma şansı bu şekilde yüksekmi benle aynı durumda olan var mı
yardımcı olurmusunuz
3 yumurtanin gelişmesi aşılama için risk teşkil etmez mi benimde ilk tedavide 3 yumurta gelişmişti doktor aşilama iptal dedi çatlatma yapıp normal yoldan denedik tuttu oda 9 haftalikken düşük oldu
Evet çoğul gebelik
Evet çoğul gebelik riski için iptal edebiliolar ama ben istedim sizin amh kaçtı
Benim amh kaç bilmiyom ama kesinlikle aşılama yapamayız dediler normal denemek istiyon mu evet dedim normal çatlatip denemiştim ben istesemde doktor kabul etmiyordu hakkınızda hayırlısı olsun
Çoğul gebelik olmasın diye istememişlerdir
Aynen ondan cnm siz devlette mi özelde mi tedavi goruyorsunuz
Özelde çünkü türkiyede değilim ![]()
Özeldeki doktorlar herseyi kişiye bırakıyor risk durumu dahi olsa kişinin ustlenmesine fırsat veriyorlar devlette tedavi görmüş olsan orada net bir çizgi var çoğul gebelik istemiyorlar risk durumuna karşı aşilamayi kesinlikle iptal ediyorlar
İkiz de olsa 3 üzde olsa onaylarım zaten ![]()
İkizi anlarımda cnm üçüz senin de bebeğinde risk altında olabilir hani aşilamada hareketli spermleri içeri veriyorlar üç yumurtanin tutma olasılığıda yüksek oluyor bana doktor üçüz dedi başımdan kaynar sular aşağı döküldü gibi hissettim baya korktum doktor sakın ol zaten sen istesende biz bu şartlarda aşılama yapamayız dedim oh be iyiki bana birakmadiniz![]()
![]()
Ahshshsh kız ne biliyim doktor bana iptal felan demedi
İkiz sorun olmazda ama doktorun kastettiği durum üçüz olma olasılığı riskiydi bu anne bebek açısından risk teşkil edebilir ondan iptal etmişti benimkini özeldeki doktorlar iptal etmez zaten ![]()
Bide türkiyede değilim burdakilerle zar zor anlaşıyorum
Rabbim yardimcin olsun cnm
Amin canım senin olmuş muydu
Benim o ay aşılama iptal edilmişti çatlatma iğnesini vurup normal denemiştik tuttu oda dokuz haftalikken düşük oldu
Tekrar deneemdin mi aşılamayı ilaçla mı büyümüştü fazla yumurta doğal mı
Yok cnm denemedim üç yumurtanin olgun olması çatlama durumunda olması bence aşılama riskli çatlatip normal deneyebilirsin benim gibi çünkü aşilamada direk hareketli spermler içeri veriliyor üçüde tutabilir bu da seni riske atabalir
Bu süreçte her ihtimali düşünmek zorundayız dünyanın sonu gibi bakıp ani kararlar verirsek sonu riskli olabilir iki yumurtan gelişmiş olsa hadi neyse 3 yumurta riskli bencede aşılama için