Acil cevaplarmisiniz lütfen

Kizlar ben 12 haftalık gebeyim dün akşam kanamam oldu ve doktora gittim alttan muayene etti ve bebeğin aşağıda olduğunu yukarı çıkacağını söyledi böyle bir durumu yaşayan var mı bebek aşağıda olunca tehlikesi var mı cevalarsaniz sevinirim :folded_hands:

Ayaklarını yukarı doğru uzat yat cnm

Ama sırt üstü uyumayı sanki tavsiye etmiyor doktorlar yanlış mı biliyorum acaba

Progestan vermedi mi doktor iğne veya fitil?

Progestan verdi günde iki tane kullanmamı söyledi

1 Beğeni

Onun için daha erken yat dinlen

O progestanı fitil olarak kullan daha hızlı çözüm

1 Beğeni

İnanın çok korkuyorum inşallah bişey olmaz doktor yukarı çıkacağını söyledi ama yinede insan tedirgin oluyor işte

Korkma

Düzenli kullan ve sık iç çamaşırını değiştir enfeksiyon olmasın diye

Birşey olmaz Allah’ın izniyle bende senin gibi sorun yaşadım şuan çok şükür 37 haftalık olduk

Endişe etme ağır kaldırma yerinden bile kalkma

Ani hareketten kaçın

Ağrın olursa doktora git iğnesi daha çabuk etki ediyor iğne yapar

İnşallah bişey olmaz doktorumda zaten dinlenmemi uzanmami ve yorulmamamı söyledi

İçini ferah tut bisey olmaz :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

İnşallah

Onlar iyi gelecektir benimde düşük tehlikem vardi 8. 9. Haftalarda. doktor sürekli dinlenmemi söyledi bir kaç hafta surekli uzandim sadece lavaboya gitmek için kalkiyordum fitilde vermişti benim hem kanama alani vardi hemde kist çok şükür iyim şimdi 14 haftalik olduk inşalah sag salim kucağına alirsin​:smiling_face:

amin inşallah

Merhaba canım öncelikle sakin ol ve korkma aynı durumu bende 12. Haftamda yaşadım ve her gittiğim doktor muhtemelen erken doğum yapacağımı söylerken 10 .ayda doğurdum :smiling_face: şimdi benim bildiğim kadarıyla 9. Aya kadar alttan muayene olmamalı zaten bebek aşağıdaysa ultrasonda da belli olur ve ben bu durumu yasadigimda doktorum direkt iğnesini vurdu 2 günde hastanede her ihtimale karşı kaldım ondan sonra da bol bol yattım ve dinlendim sanada tavsiyem bol bol yatman uzun süre ayakta kalmaman ve uzun yürüyüşler yorucu aktiviteler bunlardan uzak kalman ve progestan (doğru mu yazdım bilmiyorum) düzenli kullan ama fitil olarak Alman daha hızlı etki eder moralini de yüksek tut :rose::rose:

1 Beğeni

Zaten bu doktorumdan pek memnun değilim önce dedi düşük tehliken var sonra dedi bebek sağlıklı sonra dedi bebek aşağıda ama yukarı çıkar dedi progestan kullan dedi haftaya gel kontrole dedi gidecem olmazsa başka bir doktora da görünecem

Şu anda aynı durumu ben yaşıyorum 18 haftalık hamileyim normalde devlet hastanesinde takibim ama cinsiyeti öğrenmek için özele gittik rahatça bakalım diye oradaki doktor bana kesenin aşağıda olduğunu söyledi. Sonrasında kendi doktoruma gittiğimde sordum evet biraz aşağıda dedi sadece açıklamadı. 28. Haftaya kadar yükselmesi beklenirmiş kafam karıştı bende kanama yok ama 1 haftadır kasık ağrılarım var. Onun için dün fitil progestan verdi bana onu kullanmaya başlayacağım. İster istemez insan korkuyor tanıdık bir doktora sordu ailem bu durumu bu haftalarda normalde bunun detaylı bilgi vermeyiz dedi anneyi strese sokmamak için söylememesi lazımdı dedi çünkü bu süreci atlatırsak 28. Haftada yukarı çıkma ihtimali yüksekmiş ama yükselmezse de sezeryan doğum olur dedi. Şuan ayakta durmamaya çalışıyorum uzanıyorum bol bol zaten kasık ağrım fazla bende korkuyorum maalesef umarım sağlıc kla bebeklerimize kavuşuruz :folded_hands:t2:

Size ağrı oluyor muydu? Bende şuan aynı durumdayım 18. Hafta ama ağrım var

Ben 12 haftaliğim çok aşırı kasık ağrısı vardı ve kanamam oldu gittiğimdede bebeğin aşağıda olduğunu ama yukarı çıkacağını söyledi doktor progestan verdi kullanıyorum inşallah bişey olmaz sağlıklı bir şekilde hepimiz alırız bebeklerimizi kucağımıza

Aynı soruyu bende yaşadım sanırım 15 haftalık dı çok dinlen mecburi olmadığı sürece ayağa kalkma ağır kaldırma yatarken dönerken vs dikkat et yüksek yerlere uzanma gibi şeylerden kaçındım progestan fitil kullandım ağrım olunca da iğne yaptırdım o daha çabuk etki ediyor diye şimdilik çok şükür 36 haftalık olduk sağlıkla aşalım inşallah kucağımıza