6 yaş idrar kaçırma

Merhaba kızlar kardeşimin oğlu 6 yaşında geceleri sürekli ve gündüz oyun oynarken altına kaçırıyor. Çocuk hissetmediğini söylüyor o anda. Uzun zamandır konusarak çözmeye çalıştı ama sonuç alamadı. Kardeşim dayanamıyorum artık kilot bez bağlayıp normal kilot giydirdim dicem diyor. Bu da bana mantıklı gelmedi. Başına gelip de çözüm bulan var mı acaba ?

Bulunduğunuz ilde araştırma hastanesinde çocuk üroloji bölümüne gitmeniz gerekiyor, baştan gerekli tahlilleri yapıyorlar sonra çiş testine sokuyorlar çocuğun durumuna göre çiş terapisi alabiliyor yine düzelmezse eğer bu sefer ilaç tedavisine başlıyorlar şuan benim kızımda var en son ilaç tedavi sürecindeyiz uzun bir süreç olduğu için bir an önce doktora götürmenizde fayda var

1 Beğeni

Allah razı olsun en kısa zamanda randevu almamız lazım o halde. Kızınız da inşallah bir an önce düzelir :heart:

Benim kızım da 7 yaşına girecek hala uykusunda çiş kaçırıyor ama gündüzleri öyle bir sorunumuz yok çok şükür. Çocukların çişini tuttukları kaslar bazen tam işlev görmeyebiliyormuş bu nedenle tutamıyor olabilir en doğru olan bir an önce doktora götürmek. Bizim ailede de gece çiş kaçırmak genetik o yüzden bende bu yaşa kadar bekledim henüz doktora gitmedik ama kızım çok derin uyuyor resmen yarı ölü gibi bu nedenle olduğunu düşünüyorum ben ama yazın tekrar gece uykudan kaldırıp deneyeceğim hala düzelmezse bende doktora götüreceğim artık.

Size şöyle söyleyeyim çiş testine girdi kızım mesaneyi tam boşaltamıyormuş sonrasında sonda takıp mesaneyi boşalttı ve bu çiş birikimi müthiş ateş yapıyor aslında bizde okuldan mikrop kaptığını ondan ateşlendiğini düşünüyorduk, pelvik kaslarının tam çalışmadığını gösteriyormuş çocuğunuz yatınca bacaklarını biraz açsın poposunu sıkıp bıraksın yavaşca Bi kaç kez kız çocukların kasları popodan öne doğru çalışıyormuş doktor öyle söyledi

Çok geçmiş olsun. İnşallah düzelir en kısa zamanda. Çok üzülüyorum gerçekten çocuklar adına :sleepy: Aynı şekilde aileler için de fazlasıyla zor bir süreç

Benim yigenim de sürekli ateşlenen bir çocuk. Olabilir bu söylediğiniz

Travması vardır belkide. 5 yaşında erkek kardeşim var. Geçen sene cenazemiz oldu, çok etkilenmiş. Onun üzerine bir kaç defa gece gündüz işedi. Sorunca aynı şeyi söylemişti, hissetmiyorum geldiğini bilmiyorum diyordu. Pedagoga götürdü annem bir kaç seans. İlgi ve sevgi eksikliği yaşadığını söyledi doktor. Evcil hayvan edindik, üzerine çok düştük, sinema oyun sosyal etkinlik derken çok şükür kendi kendine çabucak toparladı

Ürolojinin görmesi lazım

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face:

@Winnie04 merhaba hoşgeldiniz :purple_heart: üroloji uzmanı yada pedagog’a götürülebilir