5 haftalık hamileyim geçen hafta hamileliğimi öğrendiğimde 4 haftalikti kadın doğum doktoru daha çok küçük kese oluşmamış 2 hafta sonra gel dedi şimdide 6 aralığa randevu aldım o zamanda 7 yada 8 haftada gitmiş olucam ama daha çok var beklemek istemiyorum çok merak ediyorum bir kaç güne gitsem 5 6 haftalıkken kese ve kalp oluşumu duyulurmu acaba
Ben gebeliğimi öğrendiğimde 5+5 deydim. Normal ultrasonda maalesef görünmemesi cok normal vajinal ultrasonda çıkıyor. Ama önemli olan yolk kesesininde olmuş olması. Kalp atışı da 6 haftadan sonra olusmaya başlıyor ve onun icinde vajinal ultrason kesin sonuç veriyor. Ben bütün muayenelerimi vajinal yolla yaptırdım. Baska bi doktora gitmeni tavsiye ederim. Umarim sağlıklıdır ve sağlıkla kucağına alabilirsin. Dualarim seninle
Çok teşekkür ederim bilgilerin için çok sağol
- haftada net şekilde görülüyor. Telaş etmeyin
5+6da keseyi gördük cnm ama daha bebeği göremedk haftaya tekrar gitcm 6 haftalık olacak
5 +2 de kan testinde çıktı ama 7.hafta keseyi gördük. 8.hafta gibi de kalp atışını duydum. Vajinal ultrasonu zorunlu durumlar dışında pek önermiyordu benim doktorum. Sadece kanamam olduğunda Marmara eğitim araştırma hastanesinde vajinal ultrasonla baktılar. Onun dışında doğurana kadar vajinal ultrasona girmedim.
Evet duyulur 6 haftalık bile duyulur o kadar bekletmelerine gerek yok
Aramıza hoşgeldin @Medya bazi gebelikler gec döllenmeden dolayi duyulmayabilir
Bence bitaz daha bekle biliyorum insan sabırsızlanıyor ama icinin rahatlamasi icin bitaz sabir et az kalmış 7’8 haftalikken hem kalp hem bebisi görürsün canim
Benim son adet tarihim 14 Ekim 2023 takvim hesabına göre 6 hafta içerisindeyim yani 42 günlük ama uygulamada 5 hafta 6 gün şeklinde yazıyor hangisi doğru bilemiyorum
Ugulamaya tam yazdin mi adet gününü
Evet tam yazdım zaten son adetin ilk günü baz alınarak yapılıyor ama farklı bir hesaplama metodu var sanırım
Çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim
- Haftada kalp atımı görülmüştü ama duyulmamıştı. 7. Haftada duyuldu. Ben de çok heyecanlandım erken gittim
Ben kan testinden bir gün sonra gittim 4 hicbirsey görünmüyor dedi o kadar erken gitmiştim yani heyecandan
Biraz sabırlı olmak lazim ama biz anneler heyecanımıza yenik düşüyoruz maalesef
Aramıza hoşgeldin @Medya