5 haftalık hamilelikte şeker yüksekliği

Doktor bana şekerin yüksek çıktı dedi 10 Gün sonra aç gel bi gün önceden yemeyi içmeyi akşam 9 da bırak dedi şeker yüklemesi yapacağız dedi şrker zaten yüksek çıkmış neden şeker yüklemesi yapılır ki ben çok acemiyim bu konuda var mı tecrübeli annelerimizden bilenler

ben şeker yükleme testi yaptırmadım gerek görmedik,doktorum yapalm dedi ama gitmedim,benim öyle bi sorunum yoktu şükür,ama yemeklere de dikkat ettim tatlıya fln

Bendede genel tahlil yapıldı şekerim olması gerekenden de düşük çıktı bende dikkat etmeye çalışıyorum tatlıya herhalde gerek kalmaz :slight_smile:

Doğru teşhis koyabilmek için böyle yapilıyor. O anlık yüksek çıkmış olabilir. Bu ihtimali de göze alarak şeker yüklemesi yapmak istemiş. Çok güzel ilgili bir doktor bulmuşsunuz
Şekeriniz varsa da önceden tedbir almış olacaksınız
İnşallah güzel haberler alırsınız :smiling_face_with_three_hearts:

Yaaa öyle mi oluyo bu işler valla ben bilmiyorum da merak ettim dedi bana tahlillerde aç mıydın evet dedim yani bi şeker bile yemedin dimi dedi yok deyince o zaman bunu yapıcaz dedi ikiz olunca birde başka sorunlar çıkınca sanırım normal olsun diye düşündü malum doğum sonrası ameliyat da olacağım

1 Beğeni

Biz @Betuesk ile yaptırdık şeker yükleme testi. Gece su vs de içmemek gerekirmiş bilmiyorduk. Ve 11 den sonra bir şey yemeyin demişlerdi. Arkadaşımızın sınırda çıktı ve tekrar yaptırdı testi o gün yedikleriniz etkili olabiliyor. Benim ise araya bayram girince sonucumu göremedim bir yanlışlık olduğunu düşünmüştüm sonucumda ve evde kendim 10 gün boyunca kan şekerimi ölçtüm. Sonuçlarımı Doktora götürdüm onun baktığı ekranda sonucum normal çıkmıştı benim e nabıza yanlış yansımış maalesef. Ama içim rahat etti en azından. Benim aile geçmişimde şeker hastalığı olduğu için ben yaptırmayı uygun gördüm. Eğer şekeriniz yüksek çıkarsa da diyet veriyorlar bunun için. Şeker yükleme testleri 24-28. Haftalarda yapılıyor sizin için biraz erken olmuş başka doktora da danışın isterseniz

3 Beğeni