Ek gıdaya meyveler yerine önce sebzelerle başlanmalıdır. Eğer önce meyveyle başlarsanız bebek meyvelerin tatlı tadından sonra sebzelerin tadını sevmeyecektir
Genelde öncelikle yoğurt, labne, yumurta sarısı gibi besinlerle başlanır.
Rüya’da önce yumurta sarısı ile başlamıştım ben, sonra yoğurt, labne diye gitmişti. Eylül’de ise önce labne ile başladım. 3 gün kuralına uydum, bir sorun çıkmadı. Sonra tatlı patates verdim yine 3 gün kuralıyla. Onda da bir problem çıkmadı. Şimdi avokadoya başlayacağım bugünden sonra. Sonra avokado ile labneyi karıştırıp vereceğim. Daha sonra havuç, kabak, brokoli vs diye devam ettireceğim Sebzeler bittikten sonra da meyvelere geçeceğim inşallah
Bu arada mandalina, portakal gibi besinleri 8. aydan önce vermeyin, bebekte yoğun gaz yapar
Kakasının rengi de daha farklı kokmaya başladı, aynı zamanda da rengi çok açık yeşile döndü
Tatlı patatesi verirken de içine birkaç damla zeytinyağı koydum ki kabız olmasın diye
Ek gıda olarak ilk Heniz kaşasıyla başladım qreçqalı olan . Sonra yogurt verdim , havucu pişirip ezdim öyle verdim sonra da havuçla yogurdu birlikte verdim.Muzun yarısını veriyorum,1 tane armut hergün.Elma da veriyorum . 1 haftadır köy tavuğunun suyuyla çorba veriyorum içine biber havuç kabak atıp öyle.Balkabağını da verdim bu gün . 1 2 damla zeytin yağı ilave edip patates püresi veriyorum. Bebe büskivisi de severek yiyor.İlk başta tükürüyor 2ci kaşıktan sonra seviyor Bide her ilk tadıma başlarken 2 3 gün bekledim alerji yapar mı diye ama şükür bir şey olmadı.Sen de yavaş yavaş başla yogurtla sebzeyla sonra meyvelere geç