40 çıkanlar ve ya çıkacak olanlar o an nasıl banyo yapılır? hem bebek için hem kendiniz için hangi dualar okunur bilgisi olan var mı ?
Bizim yarın çıkıyor kırkımız. İlk kızımın kırkını annemlerde çıkarmıştık biz. Annem 40 tane çiçek ve taş toplamıştı. Onları güzelce yıkayıp bebeğin yıkandığı küvete koymuştuk. Çiçek gibi bir hayatı olsun, çiçekler gibi mis koksun ve hayata karşı taşlar kadar sağlam dursun anlamındaydı. O gün biz aynı zamanda kırk mevlütü de okutmuştuk. Şimdiki kızımda tekim. Yine çiçekler ve taşlar toplayacak eşimle Rüya. Kelime-i şehadet getirerek yıkayacağız. Özel bir banyo değil. Hani biz çiçekli su dökeceğiz yine aynı şekilde. Sonra normal banyo yaptıracağız şehadet getirerek. Sonra ben de banyo yapacağım. Kur’an okuyacağım. Kuran’da özel bir sure okunuyor mu bilmiyorum ama ben bildiklerimi okuyup duamı edeceğim. Benim bildiklerim bunlar. Umarım faydalı olur
Birde ip falan yapıyormuşsynuz bebeğin ömrü uzun olsun anlamında o nasıldı. @NURAN bende deneyecegim illa gerçek cicekmi olmalı?
bizde ilk anne duş alıyor bebeği sonra kucağna alıp emzirmek için
Bizde öyle bir şey yok ki. İp falan bilmiyorum ben nasıl oluyor. Biz gerçek çiçekler topladık
Bizde de ilk bebek yıkanıyor
Burda bir anne adayı yazmıştı uzuncasına hemde
Ben ilk ve sonra duymadım.fark etmiyor.
Ben değilimdir canım. Bizde yok çünkü öyle bir şey
Biliyorum canım . Sizse derken Türkiyede demek istemiştim.
Kaynanam nazar duasî okudum demişti