3 haftalık

Arkadaşlar merhaba, son adetim 9 Şubat’tı, 2 gün önce kan verdim ve hamileyim Allah’ın izniyle, henüz kadın doğuma gitmedim nasıl bir süreç bekliyor şuan :melting_face:

2 Beğeni

Aramıza hoşgeldiniz.Gebeliğiniz hayırlı olsun.🪻Ağrısız,sıkıntısız tamamlarsınız inşAllah bu güzel yolculuğu.:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ya çok kibarsiniz çok teşekkür ederim :melting_face: ben birde birşey sormak istiyorum yumurtlama 23 Şubat’tı, uygulamayı yukledim ve 3 hafta 4 günlük hamilesin diyor, adetin ilk gününü neden baz alıyor

1 Beğeni

@admin en doğrusunu cevaplayabilir,bende bilemedim.:face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Peki onlar cevap veriyor mu forumlarda

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :partying_face:

Gebeliğin hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Leyla hanım size de çok teşekkür ederim sözlerinde hayırlı olsun sağlıkla alalım kucağımıza, ama bu hafta hesaplamayı ben hiç anlamadım :melting_face:

1 Beğeni

Canım bu hafta meselesini ben de anlamamıştım Dr sordum anlattı mesela benimkini örnek vereyim uygulamada ortada 37 etrafında ki sayı 2 yani 37 haftayi doldurdum 38 haftanin icindeyim anlaminda

1 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun, sağlıcakla büyüsün gelişsin bebek​:hatching_chick: Fidan’ın dediği gibi ağrısız, sıkıntısız inşallah :hibiscus::hibiscus::hibiscus:

2 Beğeni

Çok çok teşekkür ederim inşallah hep beraber sağlıkla huzurla mutlulukla kucağımıza alalım, galiba bende doktora sorsam daha iyi karışık galiba biraz hafta meselesi

1 Beğeni

Hayırlı olsun, saglıkla kucagınıza alın inşallah. Yumurtlama gunu tam olarak belli olmadıgı icin adetin ilk günü baz alınır hesaplama yapılırken. Bazen geç dollenme denilen durum olur bebegin kesesi veya boyu haftasıyla uygun gozukmez o zamanda drlar yeni bir sat tarihi belirleyerek devam eder takibe. İlk zamanlar beta hcg takibi önemlidir aslında. Beta 1500 civarı kese gözükür. Bir hafta sonra bebek görülür. Diğer haftada kalp atışı. Kısaca 5.hafta da kese karından görülür içinde yolc sac denilen yapı görülür. görünmez ise vajinal yoldan drlar bakar. 6.haftada da cogunlukla kalp atısı duyulabilir yada ekranda drlar görür. Gebelik oncesi folik asite baslamıssanız devam edin baslamadıysanız 4+5 gibi dra gidip hem keseyi görme sansınız olur hemde folik asit yazar dr bsslamıs olursunuz. Cunku 4.haftadan itibaren omurga şekillenmeye baslıyor folik asit kullanımı o yuzden onemli.

1 Beğeni

Ya çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız, folik asit kullanmaya 3 ay önce başladım, şimdi de devam ediyorum Perşembe günü ilk kez gideceğim kadın doğuma.Bilgileriniz çok aydınlatıcı oldu benim için o zaman sitedeki 3 haftalık tabiri doğru…umarım sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız :melting_face:

Çok teşekkür ederim çok sabırsızım gitmesem duramam galiba :melting_face:

Hamileliğin başlarındayken adetin ilk gunu degil bittigi günü baz alırlar bir karisiklik cikmasin diye tüm dünyada bu böyledir. Ilerleyen ultrasonlarda tam net belli oluyor ben bir ay boyunca 6haftadan cikamadigimi biliyorum gidiyorum 6hafta geliyorum 6hafta ölçüm yapiyolar ultrasonda ona göre net haftani ve gebe kalma tarihini tekrar düzenliyorlar suan 21+2 yim adetimi baz alirsak 26 cikiyo ama ölçümlerim ve bebegin gelisimini ölçütuklerinde de 21 e uygun oldugu için tekrar gebe kalma tarihini düzenliyorlar. Telefondaki uygulamadan once bi ultrasona girmeden kimse net bir sey diyemez. En yakin zamanda bi muayene ol derim.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim gerçekten yol gösterdiğiniz için yarın randevum var gideceğim… umarım sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :rainbow:

6 haftadan sonra gitmeniz daha iyi olur. Keseyi ve kalp atışını daha rahat görebilir doktor

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim :melting_face: