Selam arkadaslar. Gonul isterdiki ben de kendi dogum hikayeme sevinerek buraya yazayim ama maleseffOcak ayinda ilk kez 7 ayinda bebisim inkisafdan kaldi goturduler ama kalp atisi falan bile olmamisdi, ilk defa oldugu icin cok uzulmusduk kocamlasonra 4 ay fasile ve mualice olundum yungul ve haziran ayinda hamile kaldigimi ogrendim 2ci kez, her hafta ultrasona gitdik korkdugymuz icin cok sukur kalp atisi falan iyiydi, en son doktorum bekleyin 3 hafta gecsin dedi 13 haftada detayli ultrasona girersin sonra taramalari yapdirirsin dedi biz de bekledik 13+2 gunluk idi, usm.e geldik uzandigim an kotu bir sey olacak deye kalbim sizladi, doktor ilk bakdigi an basinda kelle sumuyunde kusur oldugunu dedi, birlesmemis sumukleri dedi gozlerimizden o an yaslar suzuldu 14 haftaya kadar gelmisdikcinsiyyeti kiz dedieger kalirsa zeka kusurly olacagini dedi, basqa bir usme de gitdik. O doktor da aynilarini soyledive malesef onunla vedalasmali olduk ameliyyat oldum. Akraba evliliklerinde boyle oldugunu soylediler amma biz akraba bile diyiliz. Bebeyimi genetik analiz ( turklerde ne diyorlar bilmiyorum) icin verdik 40 gune neden kusurlu oldugunu soyleyeceklermisler. Ve sizlere de sorayim, Kimlerinse basina boyle bisey geldimi? Ve sonrasinda sapa saglam bebisi doguldumu?? Cok korkuyorum 3cu kez de boyle olsa nasil olur deyeinkisafi neden boyle oluyor, doktor yemekdir falandir hic bir seyin ona tesiri olmadigini soyledi.
Allah sabır versin Türkiye’de down sendromu doğma ihtimali yüksek olan kimi gebelerde sağlıklı bebek doğabiliyor. Yaşadıklarınız çok zor. Allah yardımcınız olsun ben de sizin verdiğiniz kararın aynısını verirdim.
Allah sabr versin.Çok zor bir karar.Ne söyleyeceğimi bile bilmiyorum. Cansunun söylediği gibi down sendromlu olacağı söylenip,sağlam doğan çocuklar çok gördüm ama böyle beyin kemiği falan birleşmemiş duymadım.
Allah bol bol sabr versin.
Allah yardımcın olsun @IRana1
Tesekkur ederim her birinize, kusurlu yasayip bir birimize azap vermekdense Allah affetsin boyle karar vermemiz daha iyi, doktor da soyledi iyiki cabuk gorundu ve bilindi, oyle hamisler varmis ki 8ci ayinda falan biliyomus boyle kusurlari ve artik cok gec oldugu icin dogurmak istemisler
Rabbim sağlıklı bir evlat nasip etsin size .
Amin tesekkur ederim
Allah yardimci olsun insallah sapa saglam bi bebisin olur yeniden