Bugün sağlık ocagi doktoru troid degerimin aşırı düşük olduğunu ve hemen kadin dogum doktoruna gitmem gerektigini soyledi. Bebekde gelisim geriligi ve sende kalp yetmezliğine sebep olur düşük dogum yaparsn vs dedi hastaneye de gittim randevsz almadilar bi kaç güne gidicem tekrar insaallah. Boyle bi durum yasayan var mi aceba abartiliyor mu yoksa deger 0.8 yaziyor
Tiroid yüksekliği ya da düşüklüğü bebek için de anne için de hamilelikte sorun yaratabiliyormuş. Benim de yüksek mesela, aynı şeyler bana da söylendi ama ilaç kullanmaya başladığımdan beri olması gereken seviyelerde. Ben 2 ay arayla kan verdiğimde öğrenmiştim, doktorum 1 aylık yükseklikte bebek zarar görmez merak etme demişti
Zeka geriligi vs diyince insan tedirgin oluyor Allah korusun bende de dhaa bu ay dusuk cikti gecen ay tahlilde oyle bsy yok bi ay da nasil bu kdr dusmus onuda cozemedim neyden yükselir neyden duser bsy dedi mi doktor sizin deger kacti
Hamilelikte zaten yaşanan bir şeymiş, benim gebelik öncesinde de olması gereken üst sınıra yakındı hamilelikte hormonlar yüzünden sınırı geçti işte sanırım 2.5 falan olması gerekirken benimki de bir ayda 4e çıkmıştı. Beslenme ya da başka şeyle alakalı değil yani tamamen hormonlarla alakalıymış
Ay bu arada sağlık ocağında bazen tiroid seviyesi doğru çıkmayabiliyormuş, devlet ya da özelde tahlil yaparsanız daha doğru sonuç alırsınız bekarken sınırı geçti bilmem ne diye kaç kez araştırma hastanesine yolladılar hep normal çıktı benim belki sizinki de öyledir
Ôyleyse tekrar bi tahlil veririm insaallah. Teşekkür ederim sağolun.
Hiç korkma benim değerim 0,001 di dengeli beslendim düzeldi bol.bol.meyve ye iyotlu tuz ve kabak çekirdeği tüket benimki duzeldiyse senin değer çok daha iyi kolay düzelir doktor abartmiş biraz
Tmm insaallah teşekkür ederim. Sizin deger kacinci ay da böyleydi?
3 aylıkken başladı 5. Ayda normal değerlere döndü
Bunun norml olduğu yazio internette ilk aylar dusup sonraki aylar cikarms ama sonraki aylar dusmesi sikinti falan yazio ne kdr dogru bilmiyorum. Ben 6.ayi bitirdim böyle bsy cikti. Smdiye kdr yoktu hayrlisi insaallah
Canim korkma bnmde düşüktü endokrine git takip ediyor büyük ihtimal gebelikle alakalıdır ilaca gerek görmüyor TSH 4 tsh 3 iyse benim düzeldi şuan ayda bir kan veriyorum
T3 normal tr düşük. Gidicem insaallah kadin dogumcuya o yonlendirir değil mi zaten dediginz yere ? İlacsiz nasil düzeldi peki ne yaptnz
Sadece TSH düşükse sorun yok canım tabi eskiden sorunun olmaması lazım direk sen al endokrine ama yeşil alan actirman lazım… hiç birşey yapmadım yapmadı doktorda düzene girdi kendiliginden
T4 de sorun var bnm yokdu ondan en iyisi endokrin bölümü canim
Gidicem insaallah teşekkür ederim