2’li tarama yapılmalı mı ?!

2 li tarama testi yaptırmalı mıyım ? Hiç yaptırma taraftarı degılım . İçime kuşku koyöak istemıyorum . Ama çoğu kişide iç organlarına da bakılıyo aksi durumda müdahale edılıyor denıldı . Acaba yaptırsam mı yoksa Allah’ın dedıgı olur dıyıp yaptırmasam mı diye çok kararsızım . 2 hafta sonra tarama haftası ve ben halen karar veremedim . Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

İlk hamileliğimde 2li test yaptırmıştım 3 ve 4 lü tarama yaptırmamıştım. Doktorum bir hastalık belirlense de müdahale edilemez sadece bilinir demişti şu anda da 2li yaptırdım ama 3lü 4 lü yapılır mı bilmiyorum ama sanırım yaptırmakta fayda var. Bilmek kabullenmek ve o bilinçle bebeği beklemek daha doğru diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Yarın yaptırcam sonucu ne olursa olsun zaten hazırım. En azından bileyim. Zaten sonuçlar kesin değil kafama takmam bile sonucu

1 Beğeni

Evet sonuçlar kesin değil ama her yaptırana da bı rısk den bahsedılıyo .

Annem 41 yaşında doğurdu, yüksek risk down sendrom denildi bebek için. Yaşından dolayı sanırım riski yüksek çıktı ölçümlerde. Hatta kontrolde falan ensesi burnu kalın dediler. Oysaki tombul bi bebekmiş 4 kilo üstü doğdu kardeşim :grin: o yüzden umrumda değil sonuç maksat adet yerini bulsun :innocent::innocent:

2 Beğeni

Ayyy ne güzel . :relieved::pray:t2:

Ben ikinciyi yaptırdım diğer taramaları yaptırmadım. Bence yaptır illa bişey olucak die bişey yok. Allah korusun varsada hazırlıklı olursun ama üç ve dördüncü taramaya gerek yok bence

1 Beğeni

Evet 2 li yı yaptırınca 3”lü ve 4” lü ye gerek yok dıyorlar . Büyük ihtimal yaptıracağım artık bende . Allah hayırlı sağlıklı sonuçlar nasip etsin insallah :pray:t2:

Amin canım herkeze inşallah

1 Beğeni

Kendi kararınız. Her iki gebeliğimde de yaptırdım

1 Beğeni

Bana doktor bebeğin için iyi olur dedi bu yaptırdım hyrlı sonuçlarla inşallah