2 li tarama testi yaptırmalı mıyım ? Hiç yaptırma taraftarı degılım . İçime kuşku koyöak istemıyorum . Ama çoğu kişide iç organlarına da bakılıyo aksi durumda müdahale edılıyor denıldı . Acaba yaptırsam mı yoksa Allah’ın dedıgı olur dıyıp yaptırmasam mı diye çok kararsızım . 2 hafta sonra tarama haftası ve ben halen karar veremedim . Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
İlk hamileliğimde 2li test yaptırmıştım 3 ve 4 lü tarama yaptırmamıştım. Doktorum bir hastalık belirlense de müdahale edilemez sadece bilinir demişti şu anda da 2li yaptırdım ama 3lü 4 lü yapılır mı bilmiyorum ama sanırım yaptırmakta fayda var. Bilmek kabullenmek ve o bilinçle bebeği beklemek daha doğru diye düşünüyorum.
Yarın yaptırcam sonucu ne olursa olsun zaten hazırım. En azından bileyim. Zaten sonuçlar kesin değil kafama takmam bile sonucu
Evet sonuçlar kesin değil ama her yaptırana da bı rısk den bahsedılıyo .
Annem 41 yaşında doğurdu, yüksek risk down sendrom denildi bebek için. Yaşından dolayı sanırım riski yüksek çıktı ölçümlerde. Hatta kontrolde falan ensesi burnu kalın dediler. Oysaki tombul bi bebekmiş 4 kilo üstü doğdu kardeşim o yüzden umrumda değil sonuç maksat adet yerini bulsun
Ayyy ne güzel .
Ben ikinciyi yaptırdım diğer taramaları yaptırmadım. Bence yaptır illa bişey olucak die bişey yok. Allah korusun varsada hazırlıklı olursun ama üç ve dördüncü taramaya gerek yok bence
Evet 2 li yı yaptırınca 3”lü ve 4” lü ye gerek yok dıyorlar . Büyük ihtimal yaptıracağım artık bende . Allah hayırlı sağlıklı sonuçlar nasip etsin insallah
Amin canım herkeze inşallah
Kendi kararınız. Her iki gebeliğimde de yaptırdım
Bana doktor bebeğin için iyi olur dedi bu yaptırdım hyrlı sonuçlarla inşallah